CHP'Lİ MEHMET YILMAZ’DAN ÖZEL İDARE SORUSU!...

CHP'Lİ MEHMET YILMAZ’DAN ÖZEL İDARE SORUSU!...

CHP'Lİ MEHMET YILMAZ’DAN ÖZEL İDARE SORUSU!...
Giresun
G.Tarihi: 02.11.2020 08:27
6131 Okunma
0
CHP'Lİ MEHMET YILMAZ’DAN ÖZEL İDARE SORUSU!...
Giresun İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, meclisin son toplantısında yaptığı konuşmada, Özel İdare’nin mal varlıklarının değersizleştirildiğini iddia ederek, buna Teyyaredüzü mahallesindeki hizmet binasını örnek gösterdi.

CHP Grubu olarak Vali Enver Ünlü’ye ve meclis üyelerine,13 katlı binanın 4 katını Özel idareye tapulandırılması ve kalan 9 katın diğer kamu kurumlarına değerinde satılabilme, kiralanma ya da trampa edilebilme şeklinde öneri sunduklarını ifade eden Yılmaz, daha önceki AKP oylarıyla alınan trampa kararıyla binanın değerinin 108 milyondan, 30-40 milyona indirildiğini hatırlattı.
“KURUMU ZARARA UĞRATTILAR, MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ”
Mehmet Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi: “Şimdi soruyorum: Konut alanı iptal kararı varken ve buna dayalı kendi meclis kararına rağmen Giresun Belediyesi yasa dışı bir imar değişikliği yapabilecek mi? İl Özel İdaremizin en az %50 zararına olan bu çıtır işin yani trampanın hesabı birilerinden sorulabilecek mi, biz de merak ediyoruz açıkçası.
Ayrıca kurumu zarara uğratan bu işlemin iptali için CHP Grubu olarak dava açacağımızın Giresun halkı tarafından bilinmesini istiyorum. AKP iktidar temsilcileri, 2014 yılında kurumun bütün mal varlıklarını satışa çıkarma gerekçesini, İl Özel İdarelerinin kapatılacağı ve Giresun’un bütünşehir olacağı iddiası ile savunmuştu. O gün borcu yaklaşık 50 Milyon oldu. Bugün de aynı gerekçe söyleniyor ama borç azalacağına 200 Milyonu çoktan aştı ve kurum borç batağı içinde yüzüyor. “ Haber Kaynak:Giresun Gündem Gazetesi
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri