Cuma Namazı Belirlenen Açık Alanlarda Eda Edildi

Giresun’da Cuma Namazı Belirlenen Açık Alanlarda Eda Edildi

Cuma Namazı Belirlenen Açık Alanlarda Eda Edildi
Giresun
G.Tarihi: 03.06.2020 05:50
2713 Okunma
0
 Tüm Türkiye’de olduğu gibi Giresun il merkezi ve ilçelerinde belirlenen açık alanlarda, Cuma Namazı cemaatle birlikte eda edildi.

Çin’in Vuhan kentinde başlayıp sonrasında tüm dünyada etkisini gösteren Yeni Tip Koronavirüs (COVID–19)  salgınının Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi ilan edilmesinin ardından, salgınla mücadelede tedbir amaçlı olarak toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesinden sonra, bugün açık alanlarda kılınan Cuma namazıyla ilk toplu ibadet gerçekleştirildi.

Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları da, Yeni Tip Koronavirüs (COVID–19)  salgını ile mücadele kapsamında ara verilen toplu ibadetlere, belirlenen alanlarda izin verilmesiyle, Cuma Namazını Tayyaredüzü Gençlik Merkezi çerisinde bulunan spor kompleksinde, cemaatle birlikte kıldı. 

Cuma namazı için belirlenen açık alanların girişlerinde ve cami, ibadet alanı olarak belirlenen yerlere girecek herkesin ellerini dezenfekte etmesi ve maske takmaları önceden belirlenen “Cuma Heyeti” tarafından sağlanırken, namaz kılacak olanların yanlarında getirdikleri kişisel seccadelerinin de sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde serilmesi sağlandı.

Cuma namazları merkez ve köy camilerinin avluları ile belirlenen açık alanlarda eda edilecek olup, ilk etapta camilerde, cemaatle sadece cuma, öğle ve ikindi namazları, herkesin tıbbi, bez maske kullanması, yanlarında şahsi seccadelerini getirmeleri ve sosyal mesafe kurallarına uyması şartlıya kılınabilecek, maskesi olmayan kişi ve kişilerin cemaatle namaz kılmasına müsaade edilmeyecek olup, bireysel namaz kılacakların da maske takması zorunlu olacak

Yine, cami ve mescitlerde genellikle ortak olarak kullanılan ve salgın, bulaş riskini artırabileceği değerlendirilen tesbih, rahle, ayakkabı çekeceği gibi malzemelerin bulundurulmasına müsaade edilmeyecek.
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri