DOĞADAKİ DOSTLAR İÇİN YÜRÜDÜLER…

Vali Ünlü “Onlara Destek Olmak Vicdani Sorumluluğumuzdur”

DOĞADAKİ DOSTLAR İÇİN YÜRÜDÜLER…
Giresun
G.Tarihi: 10.03.2022 21:21
585 Okunma
0
Vali Ünlü “Onlara Destek Olmak Vicdani Sorumluluğumuzdur”

Giresun Valiliği’nin himayelerinde düzenlenen “Doğadaki Dostlarımız İçin Yürüyoruz” etkinliği, Vali Enver Ünlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Enver Ünlü’nün talimatıyla, Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Başkanlığı’nın organizasyonunda, Dereli Belediye Başkanlığı ve Dereli Kaymakamlığı’nın katkılarıyla Dereli İlçesi Kümbet Köyü Merkezi ve Kümbet Yaylasında düzenlenen “Doğadaki Dostlarımız İçin Yürüyoruz” etkinliği 19 Şubat Cumartesi günü yapıldı.

Doğada bulunan sahipsiz hayvanları beslemek, onların korunmasına ve barınmasına dikkat çekmek için farkındalık oluşturmak amcacıyla saat 13.00’de Kümbet Hacıoğlu Düzü Mevkiinden başlatılan yürüyüş, Kümbet Salon Çayırı Mevkiinde sonlandı.

Etkinlik kapsamında sahipsiz hayvanlara yiyecek verilirken, belirli güzergahlarda bulunan hazır mama kapları da dolduruldu.

VALİ ÜNLÜ “ONLARA DESTEK OLMAK VİCDANİ SORUMLULUĞUMUZDUR”

Sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi hususlarında oldukça hassas davranan ve her gittiği yerde karşılaştığı sokak hayvanlarına gösterdiği yakın ilgi ile bilinen Vali Ünlü, düzenlen etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İçinde bulunduğumuz doğanın bir parçası olan hayvanlarımızın yaşam mücadelesinde onlara destek olmak vicdani sorumluluğumuzdur. Hayvanları korumak ve bu konuda farkındalık oluşturmak, soğuk hava şartlarında dostlarımızın hayatta kalmasına yardımcı olmak amacıyla bugün burada, turizm alanlarımızda bulunan sokak hayvanlarını besleme ve farkındalık etkinliği düzenleniyoruz.

İlimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin katılımı ile bugün burada gerçekleştirdiğimiz ‘Doğadaki Dostlarımız İçin Yürüyoruz’ etkinliğimizde olduğu gibi sair zamanlarda da kamu kurum ve kuruluşlarımıza, yerel yönetimlerimize gerek sokaklardaki, gerekse doğadaki sahipsiz hayvanları korumak ve beslemek için çeşitli görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Bu ve buna benzer etkinliklerle, bu gibi hususlara hassasiyet gösterilmesi ve toplumsal farkındalık oluşturulması için her zaman çaba göstermeye devam edeceğiz” dedi.   

Düzenlenen etkinliğe; Vali Enver Ünlü, Dereli Kaymakamı Okan Yenidünya, Özel İdare ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, İl Jandarma personelleri ile HAYDİ ekibi, STK’lar ve hayvan severler katıldı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri