Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor!

Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor!

Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor!
Giresun
G.Tarihi: 09.06.2022 06:51
530 Okunma
0
Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor!

Valimiz Sayın Enver Ünlü, Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kutlamaları çerçevesinde; Giresun Kalesi, Atatürk Meydanı ve Valilik karşısında düzenlenen etkinliklere katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; bu yılki temasını "Sıfır Atık" olarak belirlediği Türkiye Çevre Haftası’nı 1-7 Haziran tarihleri arasında 81 ilde çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Giresun Valiliğimiz himayelerinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının iştirakleriyle Giresun’da 5 Haziran tarihinde düzenlenen “Dünya Çevre Günü” ve “Türkiye Çevre Haftası” kutlama programı, Sayın Valimizin de katılımıyla “İlk Adım Çevre Yürüyüşü” etkinliği ile başladı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde “81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü" adı ile düzenlenen yürüyüş Giresun Kalesi’nden Belediye Bandosu eşliğinde başlayarak; Hasan Ali Yücel Caddesi, Bekirpaşa Caddesi, Topal Sokak üzerinden Gazi Caddesi boyunca devam ederek Atapark’ta sona erdi.

81 İl'de 81 Milyar Adım etkinliğinde atılacak adımlar için 5 Haziran Pazar günü saat 14.30'te çalışmaya başlayan sayaçlar aynı gün saat 23:59'te duracak. Belirtilen saatler arasındaki tüm adımlar geçerli sayılacak.

Yürüyüşe katılan Sayın Valimiz; “Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde '81 ilde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü' programı kapsamında çevre müfettişlerimizle, STK'larımızla ve vatandaşlarımızla Giresun Kalemizde buluşarak adımlarımızı doğa dostu bir yaşam için attık” paylaşımında bulundu.

Yürüyüşün ardından saat 15.30 da Atapark’ta düzenlenen programa katılan Sayın Valimiz, “Çevre Müfettişleri” etkinliğini düzenleyen tamamı çocuklardan oluşan çevre müfettişler ile sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çevre Müfettişi çocuklar yaptıkları çalışmalarla doğayı daha yakından tanıyarak çevreye zarar veren atıkları öğreniyor ve bu sayede tasarruf yapılarak dünyamızı nasıl koruyacaklarını keşfediyorlar. Çevre Müfettişleri, kimlik kartını takıp yeleklerini giyerek öğrendiklerini büyüklerine anlatmak suretiyle çevrenin kirlenmesini engelliyorlar.

Atapark’ta ki etkinlikle ilgili olarak Sayın Valimiz; “5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlenen Çevre Müfettişi Etkinlerimizde sevgili çocuklarımızla birlikteydik. Onlara yeşil ve mavilikler içinde tertemiz ve sevgi dolu bir gelecek bırakacağız. Her güzellik çocukla başlar. Sevgili çocuklarımızla birlikte eğlenmeye, keşfetmeye, araştırmaya, öğrenmeye ve istikbale sahip çıkmaya devam edeceğiz. Emeklerinden dolayı kutluyorum” paylaşımında bulundu.

Atapark’taki programın ardından iklim değişikliği ile mücadele kapsamında Giresun Valiliği karşısında ki 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’nda düzenlenen “Fidan Dikimi” etkinliğine katılan Sayın Valimiz yaptığı paylaşımda; “Çevreyi sevmek doğamızda var. Ekosistemin sahibi değil, bir parçası olduğumuz bilinciyle Çevre Müfettişlerimizle birlikte geleceğimize birer fidan dikerek can sularını verdik. İnsanlığın ortak emanetine hep birlikte sahip çıkalım. Doğa dostlarıyla adım adım daha güzel yarınlara kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

Buradaki etkinliğe Sayın Valimizin eşi Sema Ünlü Hanımefendi de katıldı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri