​ECOACT Ekoturizm Eğitimi Giresun’da Gerçekleştirildi

​ECOACT Ekoturizm Eğitimi Giresun’da Gerçekleştirildi

​ECOACT Ekoturizm Eğitimi Giresun’da Gerçekleştirildi
Giresun
G.Tarihi: 20.07.2018 03:48
1448 Okunma
0
ECOACT Ekoturizm Eğitimi Giresun’da Gerçekleştirildi
AB  Erasmus  +Programı  Ana  Eylem  planı  Stratejik  Ortaklıklar  kapsamında  Avrupa Birliği'nin  finansman  desteği  ile  Ülkemizdeki paydaşlardan biri olan Orman  Genel  Müdürlüğümüzce  yürütülmekte  olan;  "Ekoturizm Eylem  Planı:  Avrupa  Yeterlilik  Çerçevesi  Kapsamında  Avrupa  Birliğinde,  En  İyi  ve Yenilikçi  Uygulamaların  Entegrasyonu  (ECOACT)  Ekoturizm  Eğitim  Projesi"  kapsamında 4 İl olan proje pilot uygulama alanlarından birisi de Giresun  İli olarak belirlenmişti.
 
Ülkemizin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerini koruma-kullanma dengesi içerisinde kullanmayı ve turizm alternatiflerini geliştirerek Ülkemizin turizmden alacağı payı artırmayı hedefleyen, Proje faaliyet planına göre paydaş kurumlar ve ekoturizm ile ilgili faaliyetler yürüten girişimcilere yönelik Giresun İlinde bir günlük Ekoturizm Kriterleri Bilgilendirme Eğitimi yapıldı.
 
Eğitime; Giresun Vali Yardımcısı Recep Uzal, Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç, Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, Orman Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler, Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı İsa Sertkaya, Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Giresun Valiliği Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Giresun Valiliği Avrupa Birliği ve Dış ilişkiler Bürosu, DOKAP, DOKA, Giresun İl Özel İdaresi, İl ve İlçe Belediye temsilcileri,İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,TKDK, GTSO Temsilcileri, Köy ve Mahalle Muhtarlıkları, Ekoturizm Temsilcileri, Dernekler, Sanatkarlar, Mesire Yeri, Şehir Ormanı ve Tabiat Parkı İşletmecileri, Turizm Acentaları, Otel&Restoran İşletmecileri ve Esnaflar katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenmesi akabinde açılış konuşmasını yapan Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, proje hakkında bilgiler verdikten sonra; “İlimizin Ülkemizde 4 pilot ilden birisi olarak seçilmesi dolayısı ile Giresun adına Orman Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ülkemizde doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm coğrafyada Ekoturizm altyapısının çok kuvvetli olduğunu görebiliriz. Özellikle tarihi kültürel ve doğal altyapıyı koruyarak turizme kazandırmak, Ekoturizm hizmetine sunmak için tüm paydaşlarla, burada bulunan kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşları ile birlikte bunu gerçekleştirebiliriz. Ekoturizm anlamında orman alanlarında yapımı ihtiyaç olan veya onarıma gerek görülen tüm yollarda Orman Genel Müdürlüğü olarak çalışma yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz.” dedi. Mustafa Özkaya; konuşmasının devamında Keşap İlçesinde orman yolu yapımında ilk kez keşfedilen damlataşı mağarasını tespit ettiklerini ve Valilik ile ilgili Kurumlara bildirdiklerini belirterek, orada çekilmiş olan videoyu katılımcılara izlettirildi. Bu ve bunun gibi doğal zenginliklerin turizme kazandırılarak; Ülkemizin ve dolayısı ile Giresun İlimizin turizmden yeteri kadar pay alması için bundan sonra da Kurum ve birey olarak da aynı şekilde çalışacaklarını söyledi. 
 
Orman Genel Müdürlüğü Dış ilişkiler, Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı İsa Sertkaya da konuşmasında; “Orman genel Müdürlüğümüzde Odun Dışı Ürün ve Hizmetler dairesi başkanlığı ve Dış İlişkiler, Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı görev alanında olan Avrupa Birliği projelerine büyük önem veriyoruz. Ev sahipliğinden dolayı Giresun Orman 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri