EĞRİBEL TÜNELİNDE SONA YAKLAŞILDI

EĞRİBEL TÜNELİNDE SONA YAKLAŞILDI

EĞRİBEL TÜNELİNDE SONA YAKLAŞILDI
Giresun
G.Tarihi: 18.04.2018 23:17
1329 Okunma
0

EĞRİBEL TÜNELİNDE SONA YAKLAŞILDI

Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk'a ticaret, ekonomi, sanayi ve turizm alanları gibi bir çok alanda önemli katkı sağlayacak olan Eğribel Tüneli'nde ışığı görmek için son 175 metre kaldı.
Yaklaşık 3 sene önce başlayan Eğribel Tünelinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Doğu Karadenizi, İç Anadoluya bağlayacak en önemli geçiş noktalarından biri olan Eğribel Tünelinde, ışığı görmek için artık gün sayıyoruz.Üç yıldır aralıksız olarak yapımı süren Eğribel Tünelinde çalışmalarda ışığı görmekiçin sayılı günler kaldı. Gece-gündüz devam eden çalışmalarda toplamda 11 bin 800 metre olacak tünellerde, 11 bin metreye ulaşıldı.Devam eden çalışmalarla ilgili olarak edinilen bilgilere göre, tünel açmaçalışmalarında tüplerdeki ulaşılan mesafe 10 bin metreyi aşarken, tüplerde son 175metre ve 500 metre kalırken tep tüpte ilk ışık 15 Nisan'da görülebileceği öğrenildi.
Diğer tüpte kalan son 500 metrede de çalışmaların yaz aylarında tamamlanacağı öğrenildi.
Doğu Karadeniz Bölgesini İç Anadolu Bölgesine daha güvenli bağlayacak olan önemli noktalardan olan Eğribel Tünelinin 1 aydan kısa bir süre içerisinde bağlanması ilçede heyecan yarattı. Yıllardır bu önemli haberi bekleyen yöredeki ilçe halkı, şimdi ise yolun ulaşıma açılacağı günü beklemeye başladı.
Tünelden sonra, bölgedeki ulaşım sorununun belli bir kısmına çözüm olacak. Eğribel´in ardından yapılacağı açıklanan PınarlarTüneli ve diğer bağlantı yollarının da hayata geçirilmesi isteniyor. Karadeniz ikliminden karasal iklime geçişin buluşma noktasında yer alan tünel hizmete girdiğinde Giresun istikametinden giriş yapan araç Şebinkarahisar topraklarına girdiğinde karasal iklim
karşılayacak. Yeşilden bir anda bozkıra girişin noktası olan tünel ayrıca Giresun’un iç kesiminde bulunan Alucra, Şebinkarahisar ve Çamoluk ilçelerine mesafeyi 45 dakika azaltacak.


Kaynak:alucrahaber.com
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri