FINDIK FİYATLARI ARTACAK MI?

FINDIK FİYATLARI ARTACAK MI?

FINDIK FİYATLARI ARTACAK MI?
Giresun
G.Tarihi: 17.10.2018 07:39
2304 Okunma
0


Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, “Fındık fiyatlarında önümüzdeki günlerde artış olacak. Üreticilerimiz buna göre hareket etsinler” dedi.

Başkan Ali Feyzi yaptığı açıklamada, “Ekim ayının başı itibarıyla piyasalarda fındık fiyatlarında hareketlilik yaşandı. 12 TL ile 13,5 TL arasında randıman farkına göre fiyatlar piyasada yerini buldu. Önümüzdeki günlerde fındık fiyatlarında artış olacağına inanıyorum. TMO ve Tarım Bakanlığı yetkililerine buradan çağrımdır. Yılbaşı sonrası TMO fındık politikasını açıklayacaktır. Ellerindeki fındık mahsulünü geçen yıl 12,25 TL’den satışa çıkardılar. Dolar o zaman 3,80 TL’den işlem görürken 12,25 TL’den satılan fındık bugün dolar bazında baktığın zaman 20 TL gibi bir rakamlara tekabül ediyor. Karadeniz Bölgesi’ndeki üreticilerimizi küstürmemek adına hem de tarıma daha fazla sahip çıkmak ve kaliteli fındık üretmek için benim fındık alıcısı firmalarından beklentilerimiz var. Kaliteli fiyat veriniz ki kaliteli ürün üretsinler. Karadeniz halkı kimsenin hamalı değildir. Bizim milletimizi kimse aptal yerine koyamaz biz ona izin vermeyiz. Geçen yıl 3 dolara satılan fındık, bu yıl minimum 3 doların altında olmamalıdır. Bu rakam ileri ki günlerde yakalarsak bölgede üreticilerimizde, esnaflarımızda rahat nefes alır” diye konuştu.
Kaynak:http://giresunhavadis.net/feyzi-findik-fiyatlari-artacak-h10483.html

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri