FINDIK KURDU MÜCADELESİ YAKLAŞIYOR

FINDIK KURDU MÜCADELESİ YAKLAŞIYOR

FINDIK KURDU MÜCADELESİ YAKLAŞIYOR
Giresun
G.Tarihi: 08.05.2018 07:44
1325 Okunma
0
Fındık bahçelerinde  zarar yapan ‘Fındık Kurdu’ zararlısına karşı mücadele zamanı yaklaşmaktadır. Çiftçilerimiz bahçelerini sık sık kontrol ederek, fındıkların % 50’si mercimek büyüklüğüne  geldiğinde ilaçlı mücadeleye başlanmalıdır

Giresun ilimizde ilaçlı mücadeleye bu sene;  sahil kolda 5 mayıs, orta kolda 9 mayıs, yüksek kolda ise 13 mayıs’ta başlanmalı ve mücadele en geç 10 gün içerisinde bitirilmelidir.

İlaçlamada dekara (40-50 ocağa) verilen doz motorlu sırt atomizörüyle 14-17 litre, motorlu pülverizatörlerle 30 litre su ile karıştırılarak atılmalıdır. İlaçlamanın fındık ocaklarının altından yukarıya doğru yapılmasına dikkat edilmelidir. Yapılan ilaçlama ile yaprak bitleri de kontrol altına alınmaktadır.

İlaçlama başlamadan önce arıcılar arılarını ilaçlama sahaları dışına çıkarmaları gerekmektedir. İnsan ve hayvan sağlığı bakımından ilaçlama bitiminden 21 gün sonrasına kadar ilaçlama yapılan bahçelerde hayvan otlatılmamalı ve meyve yenmemelidir.

Mücadelede tavsiye edilmeyen bitki koruma ürünü  kullanılmaması, yaprak gübreleri hariç herhangi bir kimyasal maddenin bitki koruma ürünüyle karıştırılmadan önce etiket bilgilerindeki durumu değerlendirilerek ona göre uygulama yapılmadır. 

Kullanılacak bitki koruma ürünleri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmiş olan  satış bayisinden alınarak,  bitki koruma ürünleri uygulama belgesi sahibi kişiler tarafından uygulanmalıdır.

Üreticilerimiz konu hakkında daha geniş bilgi almak için  İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize müracaat edebilirler.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri