Fındık Lisanslı Depo ve Spot Borsası Açıldı

Fındık Lisanslı Depo ve Spot Borsası Resmi Olarak Açıldı

Fındık Lisanslı Depo ve Spot Borsası Açıldı
Giresun
G.Tarihi: 10.09.2017 07:45
1250 Okunma
0
İlimiz Merkez Güre Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsanın resmi açılışı bugün açılış için ilimize gelen 3 Bakanın katılımıyla yapıldı.
 Açılışa katılan Milli Savunma Bakanı  Nurettin Canikli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı  Sayın Bülent Tüfenkci,  Vali Harun Sarıfakıoğulları ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu birer konuşma yaparak, Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsa’nın ilimize hayırlı olmasını dilediler.
 Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin Sayın Bakanlar ,   Vali ve protokol tarafından kesilmesiyle resmi açılış gerçekleştirildi. Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsa da seans salonunda geçen Bakanlar gonku çalarak, borsayı açtı ve ilk fındık alımını yaptılar.
Güre’de 30 dönüm arazi üzerine 13 Bin 500 m2’lik alan üzerine inşa edilen ve 24 çelik silodan oluşan Fındık Lisanslı Deposu toplam 17 bin ton kapasiteli. Fındık üreticileri tarafından borsaya verilen ve 2 yıl bekletilebilecek olan fındıklar 2’şer randıman aralıkla 4 grupta depolanacak.
Hizmete giren Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsasında ayrıca akredite kalite kontrol laboratuvarı, fındık spot borsa binası, borsa seans salonu, idari kısımlar, konferans salonu, spot satış ürün bekleme yerleri ile araç kantarları da bulunuyor.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri