FINDIKTA LİSANSLI DEPOCULUK 8 EYLÜL'DE

Fındıkta Lisanslı Depoculuk 8 Eylül’de...

FINDIKTA LİSANSLI DEPOCULUK 8 EYLÜL'DE
Giresun
G.Tarihi: 08.09.2017 21:42
1552 Okunma
0
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye ve dünyadaki ilk lisanslı fındık deposunun iznini verdi, söz konusu depo Giresun’da 8 Eylül’den itibaren resmiyete girecek...
Türkiye’de ve dünyada ilk lisanslı fındık deposu 8 Eylül 2017’de açılacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın konuya ilişkin izni çerçevesinde Giresun’da fındıkta ilk lisanslı depo 8 Eylül tarihinde resmiyete girecek.
Lisanslı depoculuk sayesinde üreticiler ürünlerini daha sağlıklı koşullarda muhafaza edecek ve bu konuda devletin vereceği teşviklerden de yararlanabilecek. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, Giresun Lisanslı Fındık Deposu imza töreninde yaptığı konuşmada; fındıkta depoculuk sisteminin faaliyete geçmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, Türkiye’yi bol, kaliteli, ucuz ve rekabet eden ürünler yetiştiren bir tarım ülkesi haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti ve pazarlanabilecek ürünlerin üretilme şartları, ürünün piyasasında ve dünya fiyatlarının belirlenmesinde etkin olunmasının gün geçtikçe daha çok önem kazandığına dikkat çekti.
Konuşmasında, lisanslı depoların özelliklerine de değinen bakan Tüfekçi, depoların fiyat spekülasyonlarına neden olmayacak şekilde takip ve kontrol edilebilir şeffah yapıda, küçük ölçekte üretim yapan üreticiler de dahil olmak üzere bütün üreticilerin yararlanabileceği kolaylıkta, ürün zayiatına neden olmayacak modernlikte, depolanan ürünün finansal bir araç olarak kullanılabilmesini mümkün kılacak bir yapıda olması gerektiğini kaydetti.
Türkiye’de bu sistemin gelişmesi ve yaygınlaşması yönünde tarım ürünlerine vergisel muafiyetler, bölgesel destek uygulamaları ve depo kira ücretinin devletçe karşılanması gibi teşvikleri de uygulamaya kouduklarını ifade eden Tüfekçi, depoların farklı bölgelerde de kurulabileceğini sözlerine ekledi ve lisans verilen Giresun Fındık Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi’nin 8 Eylül’de açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri