GİRESUN 15 PROJENİN İMZALARI ATILDI...

DOKAP’ın Destekleyeceği 15 Projenin İmzaları Atıldı

GİRESUN 15 PROJENİN İMZALARI ATILDI...
Giresun
G.Tarihi: 23.02.2023 14:32
834 Okunma
0


DOKAP’ın Destekleyeceği 15 Projenin İmzaları Atıldı


Vali Enver Ünlü, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenerek Giresun’da hayata geçirilecek olan 15 adet projenin imza törenine katıldı.

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Merkez Binası'nda 2 Şubat Perşembe günü saat 10.30’da gerçekleştirilen törene; Vali Enver Ünlü, DOKAP İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, proje sahipleri ve protokol üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda, 2023 yılında Giresun'da uygulanacak olan 10 tanesi Giresun İl Özel İdaresi, 4 tanesi Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve 1 tanesi de İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait toplam 15 projenin imza töreni; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Ardından, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Giresun ilinde desteklenen 15 adet projenin içerik ve faaliyetlerinin yer aldığı tanıtım ve sinevizyon gösterisi izlendi.

Törende bir konuşma yapan Vali Ünlü, projenin amacı, önemi ve Giresun’a sağlayacağı kazanımlar hakkında bilgi verdi.

Protokol konuşmalarının ardından imza törenine geçildi. 15 projenin ilgili kurumlar arasındaki protokol imzaları; Vali Enver Ünlü’nün eşliğinde DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ile Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Muhammet Angın tarafından atıldı.

İmza töreni, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

PROTOKOL İMZALARI ATILAN PROJELERDE NELER VAR?

Giresun İl Özel İdaresine Ait Projeler

Alucra Subaşı Köyü Sulama Suyu Tesisi Onarım Tesisi Projesi
Proje kapsamında; mevcut dik beton kanallarda meydana gelen sızıntılardan dolayı tarım arazileri kısıtlı sulanabilmekte iken 850 m dik beton kanal ve 20 adet priz kapağı yapımı ile 66 ha alanın sulamaya açılması planlanmaktadır.

Alucra Kabaktepe Köyü Sulama Havuzu Onarım İnşaatı Yapım İşi Projesi
Proje kapsamında; yeterli miktarda su sağlamak için mevcut 288 m3 depolama hacmi ve 1,5 m yüksekliğinde havuz onarımı yapılarak 13*13*1,5 m betonarme havuzun yan duvarları ve tabanına 0,15 cm kalınlığında demirli betonla kaplamak suretiyle sulama suyunun tarım arazilerine ulaştırılması sağlanacaktır.

Çamoluk Usluca Köyü Sulama Suyu Tesisi Onarım Tesisi Projesi 
Proje kapsamında; mevcut dik beton kanallarda meydana gelen sızıntılardan dolayı tarım arazileri kısıtlı sulanabilmekte iken 1.000 m dik beton kanal yapımı ve 240 m dik beton kanal yenileme ile 66 ha alanın sulamaya açılacaktır.

Çamoluk Çakılkaya Köyü Sulama Suyu Tesisi Onarım Tesisi Projesi
Proje kapsamında; 1.000 m dik beton kanal ve 240 m dik beton kanal yenileme ile 66 ha alanın sulamaya açılması planlanmaktadır.

Şebinkarahisar Yedikardeş Köyü Sulama Suyu Tesisi Onarım Tesisi Projesi
Proje kapsamında; 1.300 m dik beton kanal ve 20 adet priz kapağı ile 66 ha alan sulamaya açılacaktır.

Şebinkarahisar Evcili Köyü Sulama Suyu Tesisi Onarım Tesisi Projesi
Proje kapsamında; 1.000 m dik beton kanal ve 20 adet priz kapağı ile 66 ha alan sulamaya açılacaktır.

Göksu Travertenleri Turizm Alanı Altyapı, Su ve Yol Düzenleme İşi Projesi
Proje kapsamında; 350 metre beton yol, otopark, 555 m² küp taş parke yol, duvar, 500 metre su hattı, 1 adet ahşap soyunma kabini ve WC, ahşap büfe, 2 adet taş maden suyu çeşmesi ve çevre düzenlemesi yapılması planlanmaktadır.

Bayındır Sapağı 03 KKN Yy İlt. Bayındır-Tokmaden-Bektaş (mr)
Proje kapsamında; 4 Kontrol Kesim Numaralı güzergâhta 6,50 km Yol Onarım, 6,50 km Stabilize Kaplama ve sanat yapıları yapılması planlanmaktadır.

Derindere Sapağı 19 KNN Yy ilt.-Göl Yanı Obası
Proje kapsamında; 20 Kontrol Kesim Numaralı güzergâhta 4,00 km Beton Kaplama yapılması planlanmaktadır.

Kümbet (mr)-Çeğerli Oba-Ağmaşat-Çıkrıkkapı-Çakrak (mr)
Proje kapsamında; 8 Kontrol Kesim Numaralı güzergâhta 10,00 km 2. Kat Asfalt Kaplama yapılması planlanmaktadır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Ait Projeler

Kültür Dostu Okul Projesi
Proje kapsamında; kültür dostu okul hayata geçirilecek, il genelinde 3-6 yaş grubu çocuklara geleneksel oyunlar ulaştırılmak ve oyuncak müzesi kurularak tarihsel oyun ve oyuncak sürecini yaşatmak amaçlanmıştır. Giresun'da bulunan Fındıkyurdu Anaokulu içerisinde 2019 yılında yapılmış olan fakat eksikliklerinden dolayı kullanamayan 25 metrekarelik masal evi bakım ve onarımdan geçirilerek kullanıma açılacaktır. Dış alanda bulunan pergoleye ise amfi tasarımı yapılacaktır. Okulda görev yapan öğretmenler yapılan planlama ile ayda 3-6 yaş grubu 322 öğrenciye oyun yöntemi ile eğitim verecektir. Ayrıca geleneksel oyun ve oyuncakları bir araya getirmek için ulusal düzeyde e-twinning projesi başlatılacaktır.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne Ait Projeler

Siyez Buğdayı Silo Tesisi ve Fasülye Şoklama Makinası Alımı Projesi
Proje kapsamında; Çamoluk Ziraat Odası ve Çamoluk Kadın Üreticiler Kooperatifi bünyesinde işletilecek tesise tüp helezon silolar Hacim 703 m3, yanal alan 351 m², toplam alan 452 m² olmak üzere 2 adet silo kurulumu ile kuru fasulyeyi böcek zararlarından korumak için şoklama makinası alınacaktır. Çamoluk ilçesinde üretilen ve Coğrafi İşaret alan fasulye ile siyez buğdayının muhafaza edilerek yıl boyu tedarikinin sağlanması, bu sayede yerel halkın yaşam kalitesini iyileştirerek bölgede sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek projenin genel hedefleridir.

Maviyemiş ve Aronya Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi
Proje kapsamında; Eynesil ilçesi Ören beldesinde 50 dekar alanda Maviyemiş ve 30 dekar alanda Aronya üretimi yapılarak bölge kalkınmasına katkıda bulunulacaktır.

Meralarda Hayvanlar Susuz Kalmasın Projesi
Proje kapsamında; Giresun ili Merkez, Alucra, Bulancak, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Şebinkarahisar, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerindeki mera ve yaylak alanlarında toplam 600 adet suluk/sıvat yaptırılarak ihtiyaç bulunan bölgelere yerleştirilecektir.

Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerinde Bakım ve Besleme Şartlarının İyileştirilerek Hayvan Refah Düzeyinin Arttırılması Projesi
Proje kapsamında; Giresun ili ve ilçelerinde yaşayan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyesi olan Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesinin alt projelerinde ve Ulusal Soy Kütüğü Bilgi Sistemine (SOYBİS) kayıtlı yaklaşık 80 yetiştiriciye, ihtiyaçları doğrultusunda, 20 Adet şaftlı koyun kırkım makinesi, 20 adet bileme makinesi, 130 adet kilitli çift yönlü metal ot yemlik ve 350 adet tek yönlü metal ot yemliği (kombi yemlik) ile 50 adet şamandıralı hayvan suluğu dağıtımı yapılacaktır.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri