GİRESUN AKSU’DA MAYIS 7’Sİ KUTLANDI…

GİRESUN AKSU’DA MAYIS 7’Sİ KUTLANDI…

GİRESUN AKSU’DA MAYIS 7’Sİ KUTLANDI…
Giresun
G.Tarihi: 30.05.2019 03:56
1217 Okunma
0


4 bin yıl öncesine dayanan Mayıs 7’si geleneğini yaşatmak amacıyla düzenlenen 42.Uluslararası Giresun Aksu Festivali, törelerin canlandırılması ve yerli yabancı halkoyunları guruplarının gösterileriyle sürdü. Buradaki programa, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Coşkun, Trabzon Rus Başkonsolosu Valeri Çekinekov, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Yapılan konuşmalarının ardından protokol, sahnede sacayaktan geçti ardından da halkla birlikte Aksu Deresi’nin denizle birleştiği yerde dilek tutarak 7 çift bir tek taşı suya attı.  Başkan Şenlikoğlu; “Giresun’a en güzel hizmetleri yapmayı ve ülkemize, ilimize barışı kardeşliği”, “Giresun’a büyük hizmetler yapmayı” dilediğini açıkladı.

Festival daha sonra Giresun halk oyunları ekiplerinin yanı sıra Gürcistan, Ukrayna, Kosova ülkeleriyle Artvin ilinden gelen halk oyunlarının gösterileriyle, yöresel sanatçılar Işıl Işıl ve Şaban Yağmur konseriyle devam etti. 

Aksu Festivali’ne bu yıl da katılımın az olması dikkatlerden kaçmadı. Bunda Ramazan’ın olduğu kadar, ekonomik güçsüzlüğünde etkili olduğu ifade edildi. UFUK KEKÜL
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri