GİRESUN’DA 2 BİN 159 KİŞİ GÖZLEM ALTINDA!

GİRESUN’DA 2 BİN 159 KİŞİ GÖZLEM ALTINDA!

GİRESUN’DA 2 BİN 159 KİŞİ GÖZLEM ALTINDA!
Giresun
G.Tarihi: 09.04.2020 06:48
30015 Okunma
0
GİRESUN’DA 2 BİN 159 KİŞİ GÖZLEM ALTINDA!

Vali Sarıfakıoğulları, Giresun il genelinde 65 yaş üstü 16 bin 483, kronik hastalığı bulunan ise 24 bin vatandaş bulunduğunu belirterek, bugüne kadar Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından 3 bin 617 talebe cevap verildiğini kaydetti. Sarıfakıoğulları, Giresun’da 52’si umreci olmak üzere yurt dışından ve yurt içinden gelen 2 bin 159 kişinin izole edilerek, gözlem altında tutulduğunu belirtti.

Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde yayılmasını önlenmek amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile oluşturulan İl Pandemi Kurulu, Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında toplandı.

Valilik Konferans Salonunda 30 Mart Pazartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirilen Pandemi Kurulu toplantısında, 28 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen İl Pandemi ve İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantılarında alınan kararların kontrolü ve uygulanabilirliğinin tespiti ile Koronavirüsle mücadele kapsamında önceki toplantılarda alınan kararların değerlendirilmesi yapıldı.

Pandemi toplantısında, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Ünal Özek tarafından kurul üyelerine yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme sunumu  yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, Koronavirüs salgınının ilimizde kontrol altına alınması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi..

VALİ SARIFAKIOĞULLARI: “BÜTÜN KURULLARIMIZI, KOMİSYONLARIMIZI FAAL HALE GETİRDİK”

Sağlık personelleri başta olmak üzere, tüm görevlilerin canla başla Koronavirüsün yayılmasını önlemek için mücadele içerisinde olduğuna vurgu yapan Vali Sarıfakıoğulları; “Sağlık personellerimize, kolluk birimlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, merkezi ünitedeki il müdürlerimize, vali yardımcılarımıza, yine hastanede çalışan yardımcı personellerimize, vefa çalışma grubundaki arkadaşlarımıza, belediyemize teşekkür ediyorum.

Burada ilk andan itibaren, gerek İçişleri Bakanlığımızın ve Sağlık Bakanlığımızın, konuyla ilgili talimatlarını ve genelgelerini bize ilettikleri ilk andan itibaren bütün kurullarımızı, komisyonlarımızı faal hale getirdik ve aynı saat dilimi içerisinde bu talimatları bütün kamu kurum ve kuruşları ile paylaşarak fiiliyata geçirdik.

“112, 155 VE 156 NO.LU HATLARA TOPLAMDA 3 BİN 617 MÜRACAATI OLDU”

Şehrimizin bütün kontrol noktalarında uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Öncelikle önceki gün hayata geçen seyahat kısıtlamaları ile ilgili denetimleri sıkı bir şekilde uyguluyoruz. Hepinizin bildiği gibi 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın sokağa çıkması yasaklanmıştı. Bu yasağı aynı titizlikle denetliyor, uymayanlara karşı da müeyyideler uyguluyoruz. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın 112, 155 ve 156 no.lu hatlara toplamda 3 bin 617 müracaatı oldu ve biz bu müracaatların tamamını olumlu cevaplandırdık.

“ESNEK ÇALIŞMA MODELİNİ UYGULUYORUZ”

Kamu kurum ve kuruluşlarımızda fiziki engeli olan ve kronik hastalığı olan çalışma arkadaşlarımıza idari izin vermiştik. Yine geçen haftadan bu yana da esnek çalışma modelini uyguluyoruz. Kolluk birimlerimiz başta olmak üzere emniyet ve jandarma birimlerimiz, Ticaret İl Müdürlüğümüz ve Tarım İl Müdürlüğümüz ile Defterdarlığımız, kapanan, kapatılan işyerlerinin denetlenmesini birlikte takip ediyorlar. Bu sari hastalığı ancak bir ve beraber hareket ederek, sosyal izolasyonu ortadan kaldırarak bertaraf edebiliriz. Bunun içinde esnaf teşkilatlarımız başta olmak üzere bu konuda çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bu konuda bütün esnaflarımıza müteşekkiriz.

“65 YAŞ VE ÜZERİ 16 BİN 483 ve KRONİK HASTALIĞI OLAN 24 BİN VATANDAŞIMIZ VAR”

65 yaş ve üzeri 16 bin 483 ve kronik hastalığı olan da yaklaşık 24 bin vatandaşımız var. Yurt dışı ve il dışından gelip 14 gün süreyle takipte olanların sayısı da 2 bin 107 civarındadır. Umreden gelen ve izolasyona tabi olan 52 vatandaşımız var.  Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 414 vatandaşımızın kısmi gıda ve hijyen malzemeleri ihtiyacı karşılandı.

“SEYAHAT İZNİ NOKTASINDA VATANDAŞLARIMIZIN ISRARCI OLMAMASINI İSTİYORUZ”

İlimizden ayrılmak isteyen vatandaşlarımızdan 73’üne seyahat izin belgesi verdik. Seyahat izni noktasında vatandaşlarımızın ısrarcı olmamasını istiyoruz. Denetlemelerimiz devam ediyor. Toplu ulaşım araçlarımızda %50 doluluk oranındaki kısıtlamalarımız devam ediyor. Alışveriş merkezlerinde, marketlerde ve manavlarda ki denetimlerimiz devam ediyor. Yapılması gereken bütün talimatlarımızı ilgili kişilere ilettik.  Pazar yerlerinde her türlü ürünün satılmaması, pazar yeri ve marketlere küçük çocukların alınmaması gerektiği kararını ilettik.  Bu hususta gönderilen bütün bakanlık genelgelerini il ve ilçe hıfzıssıhha kararlarına bağlamak suretiyle hayata geçiriyoruz. Hep beraber gayret etmek suretiyle, bu sari hastalıkla da baş edeceğiz” açıklamalarında bulundu.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri