Giresun’da Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı Kuruldu

Giresun’da Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı Kuruldu

Giresun’da Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı Kuruldu
Giresun
G.Tarihi: 17.04.2018 13:15
1160 Okunma
0


Giresun’da Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı Kuruldu


Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Vatanımızın bütünlüğü ve Milletimizin birlik beraberliği için kahramanca görev yapıp Şehadet derecesine ulaşan Afrin Şehitlerimiz için; Giresun 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesinde “Zeytin Dalı Harekatı Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı” kuruldu.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ve eşleri hanımefendi, Zeytin Dalı Harekatı’nın 22. gününde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu’nun eşi Kıymet Karacaoğlu, İl Protokolü, Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, öğrenciler, öğretmenler, Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları ve vatandaşların katıldığı Hatıra Ormanı açılış törenine, aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenmesi ile başlandı.

Okullarımızı, İbadethanelerimizi, Karayolu Kenarlarını, Kamu Kurum ve Kuruluşlarını, kısaca ağaçlandırmaya müsait tüm alanları belirlenen programlar dahilinde ağaçlandırdıklarını belirterek konuşmasına başlayan Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya; “Afrin operasyonunda 52 kahraman şehitlerimizin anısına Çanakkale ve bütün şehitlerimizin anısına bugün burada Afrin Şehitlerimizi anmak, yad etmek ve unutmamak için 52 tane zeytin fidanını dikmek için toplandık. Onlara ne kadar dua etsek azdır.” dedi. Mehmet Akif Ersoy’ın “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirinden;

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! 
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
"Gömelim gel seni târîhe" desem, sığmazsın.
Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb...
Seni ancak ebediyyetler eder istîâb.
……

mısralarını da okuyarak, Zeytin Dalı Harekatında Giresun İlimizden de iki Şehidimizin bulunduğunu, ayrıca Sağlık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdan da sivil Şehitlerimizin olduğunu, huzurlarınızda, tüm şehitlerimizi ve bu şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum diyerek zeytin dalının barışın sembolü olduğunu, dikilen bu zeytin ağaçlarının da 700 yıldan fazla ömrü olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt konuşmasında; “Zeytin Dalı Harekatında Afrin Şehitlerimiz için bir arada bulunuyoruz, onların aziz hatıralarını bu fidanlarla okulumuzda yaşatacağız, bu vesile ile Sarıkamış’ya, Çanakkale’de, Ülkemizin Doğu ve Güneydoğusunda, Ülkemiz içinde ve dışında görev başında Şehadet mertebesine eren tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları da konuşmasında “20 Ocak 2018 günü başladığımız Zeytin Dalı Harekâtını 18 Mart 2018 günü büyük bir zaferle neticelendirdik. Türkiye’nin sınırlarının güvenliği için Fırat Kalkanı Harekâtından başlayarak, Zeytin Dalı Harekâtını da dost ve müttefik ülkelerden yeterli desteği görmemesine rağmen vatan evlatlarının kahramanca mücadelesiyle zaferle neticelendirdik. Vatanı, bayrağı, dini İslam için canını ortaya koyan bütün şehitlerimizi, 52 vatan evladının 2’side ilimizden olmak üzere rahmetle yad ediyorum. Allah onlardan, ailelerinden anne ve babalarından, eşlerinden çocuklarından, onların yetişmesinde katkı sağlayanlardan binlerce kere razı olsun. Biz bugün bu coğrafyada başımız dik yaşayabiliyorsak bunu binlerce yıldır bu toprakların bizden istediği şeyi veren aziz şehitlerimize borçluyuz. Topraklarımız ne istediyse verdik. Bedelini ödedik, ödüyoruz. Vatan, millet ancak böyle olunuyor. Vatan toprağına, bayrağa sahip çıkmakla olunuyor. Ben bu konuda hiçbir vatan evladının bir an bile olsa kararsızlık göstereceği kanaatinde değilim. Bugün bunun yüzlerce, binlerce örneğini gördük. Çok yakın bir zamanda 80’lerine merdiven atmış dedelerimizin “Ben de askere gitmek istiyorum, Bende Afrin şehitleriyle yan yana mücadele etmek istiyorum” dediğini hepimiz gördük. Bu nedenle dünya döndükçe sanlı ay yıldızlı al bayrağımız göklerde dalgalanacaktır. Aziz şehitlerimizin, Afrin’de toprağa düşen 52 vatan evladımızın aziz hatıralarını yaşatma adına bugün Orman Bölge Müdürlümüzün değerli katkılarıyla 52 fidanı toprakla buluşturacağız. Onlar bizim gönüllerimizde. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. Ve gerek okullarımızın yeşillendirilmesinde, ağaçlandırılmasında, gerek camilerimizin, kamu kurum ve kuruluşlarımızın ağaçlandırılmasında büyük emek sarf eden, büyük çaba gösteren Orman Bölge Müdürümüz ve personellerini de tebrik ediyorum. Bu yıl ilimizde 2,5 milyon fidan toprakla buluşacak. Yine arzu ediyoruz ki kişi başına düşen yeşil alan miktarını da hem ilimizde, hem ülkemizde arttıralım. Bu oran ne yazık ki kişi başına sadece 3 m2’ler civarında. Ama inşallah bütün teşkilatlarımızın gayretleri ve çabalarıyla bu rakamı orta vadede en az 2 katına çıkartmak için büyük bir gayret sarf edeceğiz. Planlamamızı o doğrultuda yaptık. Bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

Konuşmaların ardından ilimizde şiir, kompozisyon ve resim dallarında birinci olan; resim kategorisinde Yeşil Giresun İlkokulu öğrencisi Nehil Şevval Öksüz, şiir kategorisinde Çıtlakkale Ortaokulu öğrencisi Sudenaz Çıtlak ve kompozisyon kategorisinde Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi Öğrencisi Muhammed Toprak’a ödülleri Vali Sarıfakıoğulları ve eşi hanımefendi Dr. Serpil Sarıfakıoğulları ile Afrin Şehidimiz Hamza Karacaoğlu’nun eşi Kıymet Karacaoğlu tarafından, dereceye giren diğer öğrencilere de İl protokolünce hediyeleri verildi.

İl Müftüsü Muhittin Oral’ın duaları, öğrencilerin Türk Bayrakları ile dikilecek fidanların başındaki nöbeti eşliğinde 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesine 52 Afrin şehidimizin adlarının yazılı olduğu zeytin fidanları Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, eşi Hanımefendi Dr. Serpil Sarıfakıoğulları, Afrin Şehidimiz Hamza Karacaoğlu’nun eşi Kıymet Karacaoğlu, İl Protokolü ve diğer katılımcılar tarafından dikildi.

Zeytin Dalı Harekatı’nın 22. gününde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu’nun eşi Kıymet Karacaoğlu zeytin fidanı dikiminde; “Vatanımız ve Milletimizin birlik beraberliği ve bütünlüğü için eşimin ve silah arkadaşlarının yerini dikilen bu zeytin fidanları aldı, tüm Şehitlerimize ve eşime minnettarız, onları rahmetle anıyorum, ruhları şad olsun, umarım bu fidanlar en güzel şekilde meyvesini verir” dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri