​GİRESUN DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ GENEL KURULA GİDİYOR

​GİRESUN DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ GENEL KURULA GİDİYOR

​GİRESUN DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ GENEL KURULA GİDİYOR
Giresun
G.Tarihi: 28.02.2017 10:40
2879 Okunma
0
GİRESUN DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ GENEL KURULA GİDİYOR.

Doğankentli iş adamı Osman Alim, 25 Şubat Cumartesi günü genel kurul yapacak olan, Giresun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanlık seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

Kongrede aday olacağını açıklayan işadamı Osman Alim, seçim çalışmalarına ilçe ziyaretleri ile başladı. 

Aynı zamanda, ilimizde bulunan en büyük küçükbaş hayvan projesi olan S.S. Harşit Vadisi Kalkınma Kooperatifi Başkanı da olan Osman Alim, bu alanda edindiği tecrübeleri fiiliyata döndürmek için Giresun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanlığına aday olduğunu söyledi.

Doğankent ilçesinde doğduğunu dile getiren Osman Alim, ilk, orta ve lise eğitimini Doğankent'te yaptığını, evli ve iki çocuk babası olduğunu belirtti. 

İstanbul'da lojistik, kargo taşımacılığı, gıda, turizm ve hayvancılık alında iş yapmakta olduğunu, sektörde geniş çevresi ve deneyimi bulunduğunu söyleyen Osman Alim, Giresun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri birliğine başkan seçilmesi halinde koyun ve keçi sayısını artırmak, teşviklerin daha fazla alınması sağlamak için merkezi yönetim ile iş birliği yapacağını söyledi.

Osman Alim, ilimizdeki hayvan üreticilerin hayvanlarını daha değerli hale gelmesi için ülkemizde et sektörü ile irtibatlı olduklarını, toptan et ihtiyacı olan firmaları Giresun'a gelmeye ikna edebileceklerini ve Giresun yayla kuzusunun aranan bir kuzu olması için çalışacaklarını ifade etti.

Manda ve inek teşviklerinin küçükbaş hayvancılığa göre daha yüksek olduğunu belirten Osman Alim, küçükbaş hayvancılık sektörünün gelişmesi için on koyunun bir ineğe eş değer olması gerektiğini ileri sürdü.

Seçimi kazanması halinde, çoban teşvikinin hayata geçmesi için çalışacaklarını ifade eden Osman Alim, sorunları merkez ile iş birliği içinde çözümü için Ankara-Giresun arası her zaman yollarda olacaklarını söyleyerek “Koyun ve keçinin yünlerinin değer kazanmaları için ithalatın kısıtlamaya yönelik projelerimiz var. Ülkemizde her yıl 255 milyon USD değerinde yün iplik veya yünden mamul ürün ithalatı yapılıyor. Bu ithalata bir kısıtlama yerli malını kullanmak için teşvik edilmesi ve bakanlıklar ile irtibata geçerek sorunu çözülmesi için gayret edeceğiz. Ülkemizde kuzu satış merkezleri var. Konya, Çanakkale ve Balıkesir gibi bunlara Giresun'u da ilave edeceğeyiz” dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri