GİRESUN EKONOMİSİNİ KONUŞTULAR

GİRESUN EKONOMİSİNİ KONUŞTULAR

GİRESUN EKONOMİSİNİ KONUŞTULAR
Giresun
G.Tarihi: 22.11.2018 16:22
1045 Okunma
0
İlimizde Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) genel durumu, yatırımcıların sorunları ve ilimizin genel ekonomik durumu Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.
 
Göreve başladığı ilk günden itibaren ildeki kamu ve özel sektör yatırımlarını yakından ve yerinde takip ettiğini belirten Vali Sarıfakıoğulları, özellikle yaşanan sorunlar noktasında direk müdahil olduğunu ifade etti. İlimizin önemli bir ihracat oranına sahip olduğunu kaydeden Vali Sarıfakıoğulları, bu anlamda ülkemizin cari açığına ciddi anlamda destek olan imalatçı, ihracatçı ve iş âlemine teşekkür etti.
 
Valilik Makamında 8 Kasım Perşembe günü saat 16:00’da yapılan toplantıda, Giresun 1. OSB’de ki mevcut sorunlar ve çözümüne ilişkin yapılan çalışmalar ile Giresun II.  OSB’de son tahsis durumu, yatırımına yeni başlayacak firmalar ve yatırımını tamamlayan firmalar hakkında bilgi verildi.
 
İlimizin genel ekonomik durumu, sektör yatırımları ve finansal durum hakkında bilgilendirmede bulunan Giresun TSO başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ile Bulancak TSO Başkanı Ali Fatoğlu’da Devletinizin ilimize yapmış olduğu OSB yatırımları ve sağlamış olduğu teşvik sistemi sayesinde yatırımcıların ilimize yatırım konusunda güven duyduğunu ve buna bağlı olarak ta ildeki yatırımların sürekli arttığını belirterek,  istihdam noktasında il bazında gayet iyi durumda olduğumuzu vurguladılar.
 
Toplantıda ayrıca, İlde yatırımcılara çeşitli şartlarda hibe ve destek sunan TKDK, KOSGEB ve DOKA , AB Proje Ofisi yetkilileri ise 2018 yılında sunmuş oldukları Hibe miktarı ve projeler hakkında bilgi sundu.
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörlüğü’nün kırsal turizm sektöründe İle kazandırdıkları ve daha çok yatırımcıya ulaşmak adına yapılacak çalışmaları aktaran TKDK İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, Giresun’un bakir alanlarını ve özellikle yaylalarını cazibe merkezi haline getirecek toplam 13 konaklama tesisi/restoran yatırımı gerçekleştirildiğini belirterek, il ekonomisine bu alanda 21,57 Milyon TL’lik yatırım yapıldığını söyledi. Giresun’da turizm işletme belgesine sahip oteller arasında, TKDK desteklemiş olduğu tesislerle, yatak kapasitesinde %27, oda kapasitesin de ise %26’lık oranla artış sağlandığını belirten TKDK İl Koordinatörü Kurşun, sözleşme aşamasında bulunan ve yatırım miktarı 25,35 Milyon TL olan 12 projeye ise yatırımlarını tamamlamaları halinde 13,00 Milyon TL daha hibe ödemesi gerçekleşeceğini, mülkiyet edinmede ve yapılaşmadaki zorlukların önüne geçmek adına, Kırsal Turizm sektöründe, en az 10 yıl olmak üzere kiralanacak arazilerde kurulacak prefabrik yapılara da destek sağlanabileceğini sözlerine ekledi.
 
İlin güneyinde “Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” tesis edilmesi adına yapılan ve yapılacak çalışmalar ile bu bölgenin yatırımcılara kiralanması suretiyle “Yenilenebilir Enerji” sektöründe IPARD hibe desteği ile desteklenmesi ile ilgili bilgi sunan Kurşun, İlimizin güneyinde belirlenen arazide Ticaret Bakanlığı tarafından Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edilerek parselizasyon ve alt yapı çalışmalarının yapılması ve yatırımcıların bu bölgeleri kiralamasının önünü açarak, TKDK hibe desteklerinden yenilenebilir enerji sektöründe faydalanmasının sağlanacağını söyledi.
 
Toplantıda; Giresun TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Bulancak TSO Başkanı Ali Fatoğlu, DOKA İl Koordinatörü Murat Aladağ, TKDK İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, 1. OSB Müdürü Şahin Öveç, Valilik AB Proje Ofisi Koordinatörü Ali Yılmaz, KOSGEB Uzmanı Kutay Şenel hazır bulundu.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri