GİRESUN İLE SAGAE’NİN KARDEŞLİĞİNİN 30. YILI

GİRESUN İLE SAGAE’NİN KARDEŞLİĞİNİN 30. YILI

GİRESUN İLE SAGAE’NİN KARDEŞLİĞİNİN 30. YILI
Giresun
G.Tarihi: 21.09.2018 08:03
1126 Okunma
0
GİRESUN İLE SAGAE’NİN KARDEŞLİĞİNİN 30. YILI            
Japonya’nın kirazı ile ünlü kenti Sagae ve Giresun’nun kardeşliği 30. yılını doldurdu. Kirazı anavatanı olan Giresun ile Japonya’nın Sagae kenti arasında 1988 yılında imzalanan kardeş şehir anlaşmasının 30. Yılı törenlerle kutlandı.

Sagae’de bulunan Türkevi içerisinde oluşturulan hatıra panosu açılışı Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ile Sagae Belediye Başkanı Hiroki Sato tarafından yapıldı. Kardeş şehir oluşumunun 30. Yılı nedeniyle,  Büyükelçimiz Mercan ve törene katılanlara Sagae Belediyesi tarafından bir resepsiyon verildi.

Giresun ile Sagae arasındaki kardeşliğin sonsuza kadar yaşamasını arzu ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Sato, Sagae’den Giresun’daki kardeşlerine selam ve sevgilerini gönderdiğini ifade etti. Büyükelçi Mercan ise kirazın getirdiği kardeşliğin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişmesini arzu ettiklerini söyledi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, törenlere katılanlara ve kardeş Sagae halkına Giresun’dan selam gönderdiklerini, Giresun ile Sagae kentlerinin kardeşliğinin 30. Yılını kutladığını ifade etti.


Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri