‘GİRESUN İŞSİZLİKTEN GÖÇ EDİYOR’

‘GİRESUN İŞSİZLİKTEN GÖÇ EDİYOR’

‘GİRESUN İŞSİZLİKTEN GÖÇ EDİYOR’
Giresun
G.Tarihi: 06.12.2018 08:54
1398 Okunma
0


Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun’da işsizliğin korkunç boyutta olduğunu bildirdi.


Giresun’da işsizliğin çözümü noktasında hiçbir çalışma yapılmazken, var olan fabrikalarında zaman içerisinde kapandığını hatırlattı. Milletvekili Tığlı, AKP’li yetkililer tarafından 5 ila 7 bin insana iş imkanı sağlayacağı söylenen Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesinde bugün yalnızca 630 vatandaşın istihdam edildiğini savundu.

Tığlı, “Giresun’da işsizlikten dolayı göç etmek durumunda kalan vatandaşların yaşadığı sıkıntıların çözümü için AKP iktidarının ne gibi projeleri var?” diye sordu.

CHP Milletvekili Tığlı açıklamasında şunları kaydetti;

“Türkiye genelinde işsizlik oranı 11.1, Giresun için ise çok daha korkunç boyutlardadır. Giresun’da kayıtlı işsiz sayısı 14 binler civarında olarak açıklansa da gerçekçi bir yaklaşımla bu rakamın çok daha fazla olduğu herkesçe bilinmektedir. Giresun’da işsizliğin çözümü noktasında hiçbir çalışma yapılmazken, var olan fabrikalarda zaman içinde bir bir kapanmıştır. Vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde en büyük problemin işsizlik olduğu yüksek sesle dillendiriliyor. İşsizliğin çözümü için Giresun’da mevcut olanının eksikleri giderilmemiş olmasına rağmen, 2.organize sanayi bölgesi oluşturuldu. AKP iktidarı tarafından 2012 yılında kurulan 2.organize sanayi bölgesi, Bulancak ilçemizde 48 hektar alana kurulmuş olup, 56 parselden oluşmakta. AKP’li yetkililer tarafından 5 ila 7 bin insanımıza iş imkanı sağlayacağı söylenen 2.organize sanayi bölgesinde bugün yalnızca 630 vatandaşımız istihdam edilmiştir. Organize sanayi bölgesinde aktif yalnızca 5 firma bulunurken, pasif olarak ta 6 firma bulunmaktadır. 2012 yılından bu yana geçen 6 yıllık süreçte bir arpa boyu yol alamadığı apaçık görülen 2.organize sanayi bölgesinde tahsis edilen arsa sayısı yalnızca 20. Şehrin dünyaya açılan kapısı ve yatırımcıların gözdesi olacağı söylenen 2.OSB’nin altyapısının aradan geçen yıllar içinde yapılmaması basiretsizlik değilse nedir? şsizliğin çözümü için açıldığı söylenen 2.OSB için her yılın sonu adres gösterilerek, iş imkanı arayan vatandaş oyalanmak mı isteniyor?”
Haber kaynak:http://giresungazete.net/giresun-issizlikten-goc-ediyor/
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri