GİRESUN LEZZET ŞENLİĞİ BAŞLADI

GİRESUN LEZZET ŞENLİĞİ BAŞLADI “Giresun Lezzetleri Şenliği”

GİRESUN LEZZET ŞENLİĞİ BAŞLADI
Giresun
G.Tarihi: 29.09.2018 11:44
2262 Okunma
0


“Giresun Lezzetleri Şenliği” başladı. Botanik Bahçe’de düzenlenen şenlikte dev Giresun yağlısı sunumu yapılarak, bereket kazanından pancar çorbası ikram edildi. Dev Giresun yağlısında 150 kilogram hamur, 50 kilogram tereyağı ve bin 500 adet yumurta kullanıldı. Yağlının yumurtasını Vali Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Sabri Öztürk ve davetliler birlikte kırdı.

Giresun lezzetlerini koruma altına almak, tanıtmak ve yemek kültürümüze sahip çıkmak amacıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan “Giresun Lezzetleri Şenliği” ilk gün düzenlenen etkinliklerle start aldı. Şenliğinin açılışında konuşan Vali Harun Sarıfakıoğulları, Giresun’un 2023 hedefinin 500 bin turist olduğunu söyleyerek, Giresun’u daha fazla tanıtmak ve daha fazla dünyaya açmak amacıyla bu şenliği ortaya çıkardıklarını ifade etti. Turizm pastasından alınacak olan payın tanıtımla birebir orantılı olduğunun altını çizen Sarıfakıoğulları, “Bu noktada gerek şehir merkezinde, gerek gerçekten eşi ve benzeri olmayan yerler olan yaylalarımızda turizm tesisleri inşa etmek suretiyle, alt yapısı ihale aşamasında olan butik otel tarzında en az 10 otel inşa edeceğiz. Yine sadece Kuzalan’da Mavi Göl’e Kurban Bayramında 9 gün süresince gelen ziyaretçi sayımız yaklaşık 24 bin. Hep beraber Mavi Gölü bu memleketin en önemli markası haline getireceğiz” dedi. Milletvekili Sabri Öztürk, denizi, doğası ve tarihiyle zengin bir kültüre sahip olduğunu, Giresun’un sıra dışı lezzetlere sahip olduğunu, bu tür etkinliklere bu lezzetlerinin tanıtımının sağladığını ifade ederken, Milletvekili Kadir Aydın, Giresun’un çok daha güzel yaşanılabilir bir şehir haline geleceğini, adeta kutsal kitaplarda tarif edilen cennetin Giresun olarak tarif edildiğini vurguladı. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise, Giresun mutfağının 180’in üzerinde bitki yiyeceğine sahip olduğunu belirterek, belediye olarak vejetaryen mutfağıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.
haber kaynak:https://www.ekspresgiresun.com/yerel/bu-senlik-cok-leziz/haber-2541














Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri