GİRESUN VALİSİ DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Vali Sarıfakıoğulları, Seyahat İzin Kurullarının Çalışmalarını Denetledi Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, 28 Mart Cumartesi günü saat: 17:00'den itibaren Valiliklerin iznine tabi tutulan iller arası otobüs seferleri ile ilgili çalışmaları yakından takip

GİRESUN VALİSİ DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
Giresun
G.Tarihi: 09.04.2020 06:48
3550 Okunma
0
Vali Sarıfakıoğulları, Seyahat İzin Kurullarının Çalışmalarını Denetledi

Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, 28 Mart Cumartesi günü saat: 17:00'den itibaren Valiliklerin iznine tabi tutulan iller arası otobüs seferleri ile ilgili çalışmaları yakından takip ediyor.

30 Mart Pazartesi günü Valilik Toplantı Salonunda, Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında; Belediye Başkanı Av.Aytekin Şenlikoğlu, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yüzbaşı Fırat Aslan, İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Ahmet Bal, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Kara, Giresun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan İbrahim Çeltik, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Özgür Nevruz ve Giresun Bölge Trafik Şube Müdürü Ferda Yılmaz’ın katılımıyla, Koronavirüs ile mücadelede ulaşım ve seyahat konularının da ele alındığı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Seyahat izin belgelerinin düzenlenmesi ve seyahat izin kurullarının çalışmalarının ele alındığı değerlendirme toplantısında; alınan tedbirlerin ivedilikle uygulanması, aciliyet sırasına göre vatandaşlara seyahat izni verilmesi, otobüslerde sosyal mesafe kurallarına mutlaka riayet edilmesi, şehre otobüs giriş ve çıkışlarında tüm yolculara ateş ölçüm testi uygulamalarının titizlikle yerine getirilmesi konuları ele alınarak, alınması gerekecek ilave tedbirlerle ilgili durum değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantının ardından, katılımcılarla birlikte Giresun Otogarına giden Vali Sarıfakıoğulları, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 28/03/2020 tarihli “Koronavirüs/Otobüs Tedbirleri” konulu genelgesine istinaden, Valilik onayı ile oluşturulan Seyahat İzin Kuruluna, otogar içerisinde görev niteliğine uygun olarak tahsis edilen çalışma bürosunda denetlemede bulunarak, kurul görevlilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Söz konusu genelgeye göre otobüsle yolculuk edecek kişilere düzenlenecek seyahat izin belgeleri için bazı şartlar getirilmişti. Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla başka illere sevk edilmiş olanlar, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirlerarası yolculuk yapması Valilik izniyle gerçekleştirilebilecek.

Şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi almak için otogar/terminal içerisinde kurulan Seyahat İzin Kurulu’na başvuru yapılabileceği gibi E-Devlet üzerinden veya ALO 199 hattı aranarak da seyahat izin belgesi düzenlenmesi talebinde bulunulabilir. Talebi uygun görülen vatandaşlara, kurul tarafından seyahat güzergahı ve süresini içerecek şekilde izin belgesi düzenlenecek.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri