GİRESUN VALİSİ FINDIK SEZONUNU AÇTI

GİRESUN VALİSİ FINDIK SEZONUNU AÇTI

GİRESUN VALİSİ FINDIK SEZONUNU AÇTI
Giresun
G.Tarihi: 16.08.2019 12:30
906 Okunma
0
Vali Sarıfakıoğulları, Fındık Hasadı Sezonunun Resmi Açılışını Yaptı

Giresun’da 2019 yılı fındık hasadına başlama sezonu, Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’nın da katıldığı bir törenle resmen başlatıldı.

Giresun Merkez Orhaniye Köyü’nde 6 Ağustos Salı günü saat 9.30’da düzenlenen “Fındık Hasadına Başlama Töreni” yağan sağanak yağmurun bereketi altında; Vali Harun Sarıfakıoğulları ve Giresun Milletvekili Av.Kadir Aydın’ın ilk fındık topurunu kopartması ile resmen başlatıldı. Vali Sarıfakıoğulları ve Milletvekili Aydın, bellerine yörede “Gıdık” olarak tabir edilen fındık sepetlerini bağlayarak, fındık dallarındaki çotanakları topurları ile kopartarak gıdıklara doldurmak suretiyle, Giresun’da sahil kesiminde 3 Ağustos Cumartesi günü başlayan fındık hasadı sezonunun resmi olarak açılışını yaptılar.

Vali Sarıfakıoğulları, açılışta yaptığı konuşmada “Fındık hasat dönemi Giresun’umuza, Karadeniz bölgemize bütün ülkemize hayırlı olsun. Hepimizin bildiği üzere Ticaret Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'nün almış olduğu karar uyarınca 3 Ağustos’ta 0–250 metre kodunda hasat dönemimiz başladı. Yine 250–500 arası yükselti de 8 Ağustos itibariyle başlıyoruz, Ağustos’un 13’ü itibarıyla da 500 metrenin üzerindeki yükseltiler için hasadımıza başlamış olacağız. İlimizde yaklaşık 90 bin ton civarında bu yıl rekolte bekliyoruz. Bütün çiftçilerimiz için yine taban fiyat hepimizin bildiği üzere Giresun Kalite Fındık için 17 TL olarak açıklandı. Bu tutar gerçekten çiftçilerimizi oldukça mutlu etmiştir. Bu taban fiyatın belirlenmesinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanlar kurulumuza, bakanlarımıza, bölge milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz. Bol bereketli kazançlı bir hasat dönemi olmasını, kazasız belasız bir hasat dönemi olmasını temenni ediyorum” dedi.

VALİ SARIFAKIOĞULLARI, ÜRETİCİLERE ÇOCUK İŞÇİLER KONUSUNDA UYARIDA BULUNDU

Fındık hasadı için Giresun’a gelen gezici tarım işçileri ile ilgili yapılan hazırlıklar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Vali Sarıfakıoğulları “Mevsimlik tarım işçilerimizin geçici olarak barınmalarına imkan tanıyan bir barınma merkezimiz var. O barınma merkezimizde her türlü sosyal imkanlar, yine fiziki günübirlik ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ortamları sağlıyoruz. Bunu her yıl gerçekleştiriyoruz, bu yılda yine gerçekleştireceğiz. Orada küçük çocukların eğitimi için yine eğitmenlerimiz var, anaokulu kursu öğrencilerimiz var. Biz Arzu ediyoruz ki gelen ailelerimiz fındık toplarken, çocukları da oradan nitelikli bir eğitim görsün, mutlu olsunlar. Buradan bütün çiftçilerimize çocuk işçi çalıştırmaması noktasında uyarılarımızı tekrar yapmak istiyorum. Çocuklarımızın yerleri oyun bahçeleri bu konuda bunu ifade edebiliriz” uyarılarında bulunarak, fındık hasadı sezonu için gerekli güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede alındığını, bu hususta kolluk kuvvetleri, mahalle ve köy muhtarları ile bir toplantı yapılarak, alınması gereken tedbirler, yapılması gereken uyarılar hususlarının görüşüldüğünü belirtti.

Törene; Vali Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekili Kadir Aydın,  FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Giresun Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Angın, davetliler ve çiftçiler katıldı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri