GİRESUN VE İLÇELERDE HER YER FINDIK HARMANI OLDU

GİRESUN VE İLÇELERDE HER YER FINDIK HARMANI OLDU

GİRESUN VE İLÇELERDE HER YER FINDIK HARMANI OLDU
Giresun
G.Tarihi: 13.09.2019 11:07
2548 Okunma
0
GİRESUN VE İLÇELERDE HER YER FINDIK HARMANI OLDU

Giresun'un özellikle sahil ilçelerinde,sahillerde ve yaya yürüyüş yerlerinde fındık Harmanından geçilmiyor.

Bulancak’ta birkaç yıldır ilçenin şehir içi yolunun kenarlarında bulunan yaya kaldırımları, caddeler ve sokak aralarında fındık sezonunda fındık serilemeyeceğine dair Bulancak belediye meclisince karar alınmış ve bu kararın uygulamasında bir sorun olmamıştı. Bu karara uyulması ile birlikte bu bahsedilen yerlerde fındık kurutma olayı hemen hemen sona ermişti.

Ancak geçen yıl ve bu yılki fındık sezonu içinde önce azar azar başlayan, sonra çok hızlı bir şekilde ilçenin her yerinde fındık harmanları oluşmaya başladı. Kurban bayramının peşinden bahçesindeki fındığı toplayıp kurutmak üzere sahil iç yoldaki kaldırımlara birkaç üreticinin fındığını sermesi ile birlikte ilçenin kaldırımları, caddeleri, sokak araları, aklınıza neresi gelirse, boş olan her yerde fındık harmanı kuruldu. Bulancak şehir içi yolunun her iki tarafındaki kaldırımlarda adım atacak yaya yolu kalmadı gibi. Bulancak Gazi Ortaokulunun karşısından Sarayburnu camiine kadar olan kaldırımlara karşılıklı olarak, Bulancak deresini geçtikten sonra olan kaldırımdan itibaren Fatoğlu Fabrikası karşısına kadar olan alanlarda tam anlamı ile fındık harmanı ile işgal edilmiş ve yürüyecek bir adımlık yer bırakılmamış.

Sadece buralar olsa neyse; aynı manzaralar, Giresun sahil şeridinde, Ayvasıl sahil yolunda, Piraziz’de de karşımıza çıkıyor. Bu alanlara fındık sezonunda fındık sermek yasak olmasına rağmen, fındık üreticileri belediye başkanlıklarından izin aldık diye fındıklarını rahatça harmandaymış gibi bu alanlara seriyor. Bulancak’ta belediye zabıtası ekipleri her gün bu konuda uyarı yapıp fındık serenleri kaldırmasına rağmen, 1 gün sonra bir başkası fındığını gelip seriyor. Gelip fındığını sermesi bir yana, arabası olan arabasını park ediyor, çadırı olan çadırını kurup fındığını kurutmaya devam ediyor. Bu alanlarda trafik yoğunmuş, kaza olurmuş, yayalar asfalttan gitmek zorunda kalırmış kimsenin umurunda değil. Konuyu Bulancak Belediye Başkanına ileten çok sayıda vatandaşın, talepleri de başkan tarafından dikkate alınmadığı, oy alamayız kaygısı ile bunlara ses çıkartılmadığı da edindiğimiz bilgiler arasında.   kaynak:yildizhaber



Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri