GİRESUN YAYLALARINDA HAYVALAR SUYA KAVUŞUYOR

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

GİRESUN YAYLALARINDA HAYVALAR SUYA KAVUŞUYOR
Giresun
G.Tarihi: 13.01.2017 13:47
1549 Okunma
0
Giresun Yaylalarında Hayvanlar Suya Kavuşuyor
İlimiz mera ve yaylaklarında otlayan hayvanların temel sorunlarından biri de, içme suyu temininde güçlük çekilmesidir. Yaylaklarda otlayan hayvanlar, bulundukları yerde ya suyu hiç bulamamakta veya metrelerce uzaklıktaki suya ulaşım sağlasa dahi doyum kalitesinde su içememektedirler. Hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için; sığırlar günlük ortalama 50-60 litre, koyun -keçilerde ortalama 2-3 litre su tüketirler. Canlı ağırlıkları ve verim seviyeleri yükseldikçe bu günlük su ihtiyaçları da artar.Bu bağlamda, İlimiz genelindeki mera ve yaylak alanlarında, hayvanların içme su ihtiyaçlarını karşılamak ve su kalitesini yükseltmek amacıyla yürütülmekte olan ‘Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi’ kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından 2016 yılında, 700 adet sıvat (hayvan suluğu) ve 11 bin metre su borusu dağıtımı gerçekleştirilmiştir.Hayvancılığın yoğun olduğu Şebinkarahisar, Alucra, Bulancak, Dereli, Espiye, Yağlıdere ilçelerimiz başta olmak üzere, Giresun genelinde ihtiyaç tespiti yapılan diğer ilçelerimize ve önceki yıllarda sürdürülmekte olan ıslah projeleri ile birlikte toplamda bin adet sıvat ve 29 bin metre su borusu dağıtımı gerçekleştirilmiştir.
Su, kaynağından alınarak borular vasıtasıyla hayvanların otlak alanlarında tesis edilen sıvatlaragetirilecektir. Bu sayede, mera ve yaylaklarda otlayan hayvanlar daha yakın mesafede içme suyuna kavuşacağından; mera yem bitkileri çiğnenme baskısından kurtulacak, hayvanlarda enerji kaybının azalması sonucunda et ve süt veriminde artış elde edilerek ilimiz ekonomisine önemli bir kazanç sağlamış olacaktır.Islah çalışmaları kapsamında yapılacak olan sıvat tesisi, mera ve yaylakların yeknesak biçimde otlatılmasına katkı sağlayacaktır. Sürekli belirli alanlarda otlayan hayvanlar,sıvatların tesisi ile birlikte diğer kısımlarda da otlama imkânına sahip olacaktır.
Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri