GİRESUN'DA 2017 YILININ İLK OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

GİRESUN,GİRESUN HABERLERİ,Giresun Koruma Kurulu’nun 2017 yılı 1. Olağan Toplantısı, Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın katılımıyla yapıldı.

GİRESUN'DA 2017 YILININ İLK OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI
Giresun
G.Tarihi: 15.02.2017 09:16
1246 Okunma
0
Giresun Koruma Kurulu’nun 2017 yılı 1. Olağan Toplantısı, Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın katılımıyla yapıldı.
 
SS. Giresun Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Toplantı ve Teşhir Salonunda 9 Şubat Perşembe günü saat 14:00’de gerçekleştirilen Koruma Kurulları’nın bu ayki toplantısına, kurul üyeleri olan; Giresun Cumhuriyet Başsavcısı, Koruma Kurulundan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı, Giresun Barosu Temsilcisi, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı, Giresun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü, Giresun Denetimli Serbestlik Müdürü, Milli Eğitim Müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, Çalışma ve İş kurumu İl Müdürü, T.C. Ziraat ve Halkbankası Müdürleri, Ticaret ve sanayi odaları, ziraat odaları, borsalar, esnaf ve sanatkarlar birliği yöneticileri, Kızılay Derneği Şube Başkanı katıldı.
 
Toplantıya davetli olarak; Vali Hasan Karahan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cevdet Coşkun, bazı kaymakamlar ile diğer davetliler katıldı.
 
Toplantının açılışında konuşan Vali Karahan, “Sayın İçişleri Bakanımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla bu sabah gerçekleştirilen video konferans sisteminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla istihdamı artırıcı, işsizliği kökünden sökücü kampanya, seferberlik başlatıldı. Bu konuda denetimli serbestlikte işin içinde. Çünkü neticede insanlar bir şekilde suç işleyebilir ve bu yaptığı suçun cezasını çektikten sonra da tekrar normal hayatına dönmesi beklenir. Bunun teşkilatlanması, organize hale getirilmesi için de devletin aldığı bir takım tedbirler var. Ama maalesef kader mahkûmu lafı adamı takip ediyor. Bir anlık bir öfke ve kızgınlıkla işlenen suçun cezası bir ömür, hatta çoluk çocuğuna kadarda intikal ediyor. Bu doğru değil, insani de değil. Ama maalesef bu konudaki toplumsal önyargıların kuvvetinden dolayı bu tür insanlar cezaevi hayatından sonra normal hayatta yer bulamadıkları için tekrar suça yöneliyorlar. Böyle bir zincir şeklinde devam edip gidiyor.
 
Bu konuda da bizim yapmamız gereken pek çok sorumluluğumuz var. Öncelikle bu konuda yapacağımız, kamuoyunun bu olaya sahip çıkması.  İnsanlar hata yapar. Mağdurun, suçlunun psikoloji başkadır. Böyle bir toplumsal sorunumuz var. Mahkûm sayısı artıyor modern hayatla birlikte.  Cezaevinde yaşayıp cezasını tamamlayıp çıkanların sayısı günden güne artıyor ama bu insanların toplumsal hayatta eritecek onlara normal insani bir hayat sağlayacak sistemleri de maalesef iyi çalıştıramıyoruz.
 
Başsavcımın da dediği gibi bu mesele hepimizin. Geldiğim günden bu yana bu konuyla ilgili zaman zaman toplantılar yapıldığı ama böyle bir geniş kapsamlı ‘biz ne yapabiliriz, katkımız ne olur?’ şeklinde bir gayrete de girmemiştik. İnşallah bu bir başlangıç olur. Sabahki Sayın Bakanlarımızın programları ve şimdiki birlikte yaptığımız program buna bir başlangıç teşkil eder. Şimdiden emekleriniz, gayretleriniz için teşekkür ediyorum.
 
Dediğim gibi bu bir suç meselesi, sakatlık meselesi her insanın başına gelebilecek şeyler. Bana bulaşmaz, ben yapmam demememiz lazım. Onun içinde o insanlara empati yaparak bakmak, onların da gerçekten pişman olabileceğini bilmeliyiz. Onun için de bu insanlara sahip çıkmak gerekir. Bu toplumsal bir yaradır. Başsavcımıza bu konudaki duyarlılığı için teşekkür ediyorum.
 
Bütün kamu kurum ve kuruluş temsilcileri burada, sivil toplum kuruluşları temsilcileri var. Hep birlikte bu meselede de Giresun’un ortak ve işbirliği yapabileceğini gösterelim diyorum” diye konuştu.
 
Toplantıya iştiraklerinden dolayı katılımcılara teşekkür eden Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya da; “Fiilin suç olarak tanımlanması, kurulu düzenin salahiyetine bağlı olmuştur. Düzeni bozan fiiller suçtur. Bu suçların düzene ne kadar zarar verdiği ile ilişkili olarak da ağırlık derecesi verilmiş ve buna göre de yakışır bir ceza anlayışı getirilmiştir. Ancak düzen değiştikçe suç terimiyle sıfatlandırılabilecek eylemler de değiştirmiştir.
 
Düzenin değişmesi sadece suç olarak tanımlanabilecek eylemleri değil, karşılığında verilen ceza türlerini de değiştirmiştir. Günümüzde halen demokratik yönetimlere sahip olmayan ülkeleri hariç tutarak, Avrupa anlayışına baktığımızda orta çağda uygulanan idam, dövülme, linç edilme, yakılma, açık alanda işkence görme gibi çeşitli bedensel cezaların artık uygulanılmadığı, tasvip edilmediğini görüyoruz.
 
Artık önemli olan suçu işleyenden intikam alınması değil, suçu oluşturan bireysel nedenlerin yanı sıra çevresel, toplumsal, politik, ekonomik, nedenleri de görerek asıl mücadelenin bunlara karşı verilmesidir.
 
Peki, suç eylemi ne olacaktır?  Suçun karşılığında bir “ödetme” ve “öğretme” anlayışı olacaktır. Bütün bu süreç ise insanın haklarının savunulduğu, korunduğu, suç işlemiş de olsa insana değer verilen bir süreç olacaktır ”dedi.
 
 
Vali Karahan ve toplantıya katılanlara Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü çalışanları tarafından “Elektronik Kelepçe” tanıtımı yapılarak, Giresun ilindeki Elektronik Kelepçe uygulamalarından bahsedildi.
 
Toplantının bir bölümü basına kapalı yapıldı. Basına kapalı yapılan kısımda özetle;
 
Koruma Kurulunca kabul edilen KOSGEP, Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Giresun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce yürütülen “ Girişimcilik Kursu” hakkında bilgi verilerek, yükümlülerin sosyal hayata daha güçlü katılmalarının sağlanması üzerinde konuşuldu.
 
Yine Koruma Kurulunca kabul edilen ve Giresun Kızılay Şubesi ile yürütülen ‘’Zorlukları Birlikte Aşalım Projesi” kapsamında Denetimli Serbestlik yükümlüsü, mağdur veya eski hükümlülerden oluşan 17 aileye ve ‘’Eğitime Umut Olalım Projesi” kapsamında yine Denetimli Serbestlik yükümlüsü, mağdur veya eski hükümlülerden veya onların çocuklarından oluşan 13 öğrenciye burs verilmesi değerlendirilmeye alındı.
 
Kızılay Giresun Şubesi Başkanlığınca aynı durumda bulunanlar arasından tespiti yapılacak kişilere 30 adet Kızılay Kartı dağıtılması yönünde karar alındı.
 
Belediye Başkanlıklarınca verilen ayni yardımlarda, sosyal yönden dezavantajlı olan denetimli serbestlik altındaki yükümlülerine her türlü desteğin verilmesi gerektiği de vurgulandı.
 
Toplantı, karşılıklı iyi  dilekler ve başka çalışmalarda buluşma temennisiyle sona erdi.

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri