GİRESUN'DA AVUKATLAR GÜNÜ...

GİRESUN'DA AVUKATLAR GÜNÜ...

GİRESUN'DA AVUKATLAR GÜNÜ...
Giresun
G.Tarihi: 15.04.2019 00:02
1273 Okunma
0


5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Giresun Barosu tarafından Valilik önünde bir tören gerçekleştirildi.

Baro Başkanı Soner Karademir,  burada yaptığı konuşmada, “Temel hak ve özgürlüklerin en büyük güvencesi hak arama özgürlüğüdür” dedi. Karaman “Avukatın hakkının ihlal edildiği bir yerde aslında vatandaşın hak ve özgürlüklerinin sınırlandığını bildiğimiz için direniriz. Yargıya güven için direniriz. Adalet için direniriz ve biz avukatlar bir gün herkese ama en çokta bizi yok sayanlara lazım oluruz” diye görüşlerini açıkladı.

Baro Başkanı şunları söyledi: “Avukatlar, Adaletin bekçisi, halkın yargıdaki gücüdür. Avukatlar, kamunun vicdanıdır. Gün olur kumpaslara uğrayanlar için, gün olur, hakkı yenilenler için, gün olur hiç tanımadığımız karşılaşmadığımız insanlar için haykırırız. Bizleri sadece mahkeme salonlarında, bürolarımızda görmezsiniz, biz emniyetteyiz, karakollardayız, askeriyedeyiz, adliyelerdeyiz, mahkemelerdeyiz. Biz hakları yenilenler neredeyse oradayız. Bunun için biz avukatlar sindirilmeye direniriz. Bize uygulanan şiddete direniriz. Ekonomik zorluklara direniriz. Özlük haklarımız için, insanımızın hakkını ararken, kendi hakkımız için de direniriz. Avukatın hakkının ihlal edildiği bir yerde aslında vatandaşın hak ve özgürlüklerinin sınırlandığını bildiğimiz için direniriz. Yargıya güven için direniriz. Adalet için direniriz ve biz avukatlar bir gün herkese ama en çokta bizi yok sayanlara lazım oluruz.”

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Büyükavcı, İl Emniyet Müdür Vekili Ali İhsan Sağlam, hakim, savcılar, avukatlar, adliye çalışanları ve bazı emniyet mensupları katıldı.

5 Nisan Avukatlar Günü etkinliği Barodaki kokteylle sona erdi.Ufuk KEKÜL-GİRESUN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri