Giresun'da kadınlar için yöresel ürünlerin satılacağı pazar yeri yapılıyor

Giresun'da kadınlar için yöresel ürünlerin satılacağı pazar yeri yapılıyor.Giresun Belediyesinin yöresel ürünlerini tanıtmak ve satmak için tarımsal ve hayvansal üretime destek veren kadınlarımızın kullanımına yönelik olarak Çınarlar Mahallesi’nde başlatt

Giresun'da kadınlar için yöresel ürünlerin satılacağı pazar yeri yapılıyor
Giresun
G.Tarihi: 27.01.2021 02:09
2580 Okunma
0
PAZAR YERİ PROJESİNDE İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

Giresun Belediyesinin yöresel ürünlerini tanıtmak ve satmak için tarımsal ve hayvansal üretime destek veren kadınlarımızın kullanımına yönelik olarak Çınarlar Mahallesi’nde başlattığı pazar projesinin inşaatı sürüyor.

Öğretmenevi önünde projelendirilen pazar yerinde 12 tanesi 10,6 metrekare ve 2 tanesi 15,5 metrekareden olmak üzere toplam 14 dükkan bulunuyor.

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen proje Giresun Belediye Başkanlığı tarafından yürütülüyor.

Hayata geçecek olan pazar yerinde; köylerimizde yetiştirilen doğal sebze ve meyvelerin yanı sıra hayvansal ürünler, kuru meyveler ve yufka gibi ürünler de tezgahlarda yerini alacak.

Pazar yerinin hizmete sokulmasıyla birlikte kadın çiftçilerin ürettiği doğal ürünlerin ekonomiye kazandırılması ve kadınlarımızın rahat, modern bir ortamda ürünlerini pazarlamaları amaçlanıyor.

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, amaçlarının üreticilerin emeklerinin değerlendirilmesi konusunda çalışmaların devam edeceğini ifade ederek: “Üreticilerimizin yapmış olduğu bu ürünleri daha fazla tanınmasını sağlamak amacıyla onlara bu pazarı açarak destek olduk. Böylelikle üreticilerimizin emeklerini değerlendiriyoruz. Şehrimizde bu tip pazar artırmak için çalışmalarımız sürecek.” dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri