GİRESUN'DA KOMUDA FETÖ TEMİZLİĞİ İLE İLGİLİ SON BİLGİLER

GİRESUN'DA FETÖ TERÖR GÖZALTI VE TUTUKLAMALARLA İLGİLİ SON BİLGİLER

GİRESUN'DA KOMUDA FETÖ TEMİZLİĞİ İLE İLGİLİ SON BİLGİLER
Giresun
G.Tarihi: 30.09.2016 00:10
5697 Okunma
0
Giresun'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalarda bugüne kadar gözaltına alınan şüphelilerden 275'i tutuklandı.

Kamu kurumlarında ise 303 memur görevden ihraç edildi.


Giresun’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında toplam 434 kamu görevlisi hakkında idari, 337 personel hakkında ise adli işlem yapıldığı bildirildi. 198 kamu görevlisi tutuklanırken, 8 kişi arınıyor. Giresun’da FETÖ/PDY örgütü ile ilgili yürütülen mücadele kapsamında, bu örgütle ilgisi olduğu değerlendirilen hakkında yürütülen idari ve adli işlemler sonucunda haklarında idari işlem yapılan; 122 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı. 9 Personelin sözleşmesi fesih edilirken, 303 kamu görevlisi de meslekten ihraç edildi.
Haklarında adli işle başlatılan 337 kamu personelinden; 31’i serbest, 96’ı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 198’i hakkında tutuklama kararı verildi. 8 kamu personeli hakkında arama kararı çıkartılırken, 4 kamu personeli ise gözaltına alındı.
Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalarda kentte bugüne kadar gözaltına alınan şüphelilerden 275'inin tutuklandığını bildirdi.
Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ/PDY üyeliği, yöneticiliği ile 6415 sayılı kanuna muhalefet suçlarından il genelinde 275 şüphelinin tutuklandığını, 133 kişi hakkında adli kontrol, 37 kişi hakkında da yakalama kararı verildiğini belirtti.
Kent merkezinde 182 kişinin tutuklandığını, 117 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildiğini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
"Halen 24 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunmakta. Espiye ilçesinde 11 şüpheli tutuklanmış, halen 6 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunuyor. Bulancak ilçesinde 12 şüpheli tutuklandı, 3 şüpheli adli kontrol altına alındı, bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tirebolu ilçesinde 32 şüpheli tutuklandı, 8 şüpheli adli kontrol altına alındı, Görele ilçesinde 5 şüpheli tutuklandı, bir şüpheli adli kontrol altına alındı, bir şüpheli hakkında yakalama kararı bulunuyor.
Dereli ilçesinde 14 şüpheli, Şebinkarahisar ilçesinde 13 şüpheli tutuklandı, bir şüpheli adli kontrol altına alındı, 5 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Alucra ilçesinde 6 şüpheli tutuklandı, bir şüpheli adli kontrol altına alındı."
Kaya, Giresun'da soruşturma kapsamında tutuklanan 11 şüphelinin adli kontrol şartıyla tahliye edildiği bilgisini paylaştı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri