Giresun'da Rektörlükten Bina Açıklaması

Giresun'da Rektörlükten Bina Açıklaması

Giresun'da Rektörlükten Bina Açıklaması
Giresun
G.Tarihi: 31.12.2022 00:13
419 Okunma
0
Rektörlükten Bina Açıklaması

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü, Valilik tarafından geri alınan Rektörlük ek Binası ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada "Kale yolu üzerinde bulunan, mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğüne ait olup, kullanımı için yıllar önce Giresun Üniversitesine tahsis edilen tarihi Rektörlük Binası’nın bu tahsisi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından,14 Aralık 2022 tarihinde, Giresun Valiliği’nin talebi üzerine, binanın tahsis amacında kullanılmadığı ve boş olduğu gerekçeleriyle kaldırılmıştır.

Bu olay üzerine sosyal medyada ve kamuoyunda çok çeşitli ve bir kısmı da kirli olan bilgiler paylaşılmaktadır.

Giresun Üniversitesi üç yıldan bu yana, Üniversitenin kökü sayılan bu binanın, fiziki donanımlarının, yapı eksikliklerinin tamamlanarak “müze” olarak kullanımı için hazırlıklarını sürdürmektedir. 

Bu amaçla, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile sözleşme yapılmış, “Tarihi Binanın Zamanda Yolculuk Müzesine Dönüştürülmesi” için çalışmalara derhal başlanmış ve bu kurumdan mali destek alınmıştır. (Sözleşme metni ektedir)

Giresun Üniversitesi’nin YÖK tarafından “ fındık” temalı olarak gelişecek üniversite olarak ilan edilmesinin ardından; müze planlaması da bu yönde de şekillendirilmiştir. Binanın bir kısmı “fındık müzesi” ve “fındığın akademik merkezi” olarak tasarlanmış, burada ihtiyaç duyulacak personelin temini noktasında da resmi işlemler başlatılmıştır.

Binanın diğer önemli bir kısmı da, Osman Ağa’mızı tanıtan, onun hakkında bilgi veren, şehrimizin uzak ve yakın tarihi ile ilgili bilgi kaynağı olabilecek butik bir müze olarak planlanmıştır.

Son olarak bu meyanda, binanın dış çevre düzenlemesine başlanmış; hem binanın korunmasına yardımcı olması, hem de ziyarete gelecek vatandaşlarımıza bir nefes alma ve dinlenme noktası olacak şekilde bahçesinin cafe/çay ocağı olarak kullanılması amacıyla, mülkiyet sahibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı /Milli Emlak Genel Müdürlüğü üzerinden yazışma yapılarak, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden izin alınmıştır. (Bu Kuruma bağlı Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün yazısı ektedir.)

Kültür varlıklarına hiçbir zarar vermeden, yaptığımız bahçe düzenlemesini tüm vatandaşlarımız bizzat ziyaret ederek gözleriyle görebilirler.

Bakanlığın tahsisin kaldırılması yönündeki kararına karşı yasal başvuru haklarımızın bulunduğunu hatırlatır, konuyu tüm yönleriyle saygıdeğer kamuoyumuzun takdirine sunarız." denildi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri