GİRESUNDAKİ YANGINLARLA İLGİLİ VALİLİKTEN AÇIKLAMA!

GİRESUN ENSON HABERLER GİRESUN HABER GİRESUNGAZETE GİRESUN28HABER GİRESUNHABERCİ GİRESUN ONCU GİRESUNEKSPRES

GİRESUNDAKİ YANGINLARLA İLGİLİ VALİLİKTEN AÇIKLAMA!
Giresun
G.Tarihi: 02.01.2020 00:07
1082 Okunma
0
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, kent merkezi ve 6 ilçede meydana gelen örtü yangınlarının nedenini açıkladı.

Giresun Valiliği, örtü yangınlarının mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, nem düşüklüğü ve hızı 149 kilometreyi bulan rüzgarın enerji iletim hatlarında oluşturduğu tahribat ve bahçe temizliği sonrası yakılan ateşten kaynaklandığını açıkladı.
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları imzalı yapılan açıklamada, kent merkezi ve 6 ilçede, 23-24 Aralık’ta farklı noktalarda 15 örtü yangını meydana geldiği kaydedildi.

Açıklamada, örtü yangınlarının, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, nem düşüklüğü ve hızı 149 kilometreyi bulan rüzgarın enerji iletim hatlarında oluşturduğu tahribat ve bahçe temizliği sonrası yakılan ateşten kaynaklandığını vurgulandı.

Yangınlardan 14'ünün söndürüldüğü, Yağlıdere  ilçesi Üçtepe beldesindeki yangında ise soğutma çalışmalarının devam ettiği aktarılan açıklamada, 55,1 hektar alanda etkili olan yangınlara 114 personel ve 41 araçla anında müdahale edildiği belirtildi.

Açıklamada, 22 Aralık'ta meteorolojik uyarı üzerine tüm kamu kurum ve kuruluşları ile muhtarların SMS yoluyla bilgilendirildiğine, dikkatli ve tedbirli olunması noktasında vatandaşların da uyarıldığına işaret edilerek, ‘Meydana gelen yangınların, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, nem düşüklüğü ve hızı 149 kilometreyi bulan rüzgarın enerji iletim hatlarında oluşturduğu tahribat ve bahçe temizliği sonrası yakılan ateşten kaynaklandığı tespit edilmiştir’ denildi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri