GİRESUNLU GSM OPERATÖRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ!

GİRESUNLU GSM OPERATÖRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ!

GİRESUNLU GSM OPERATÖRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ!
Giresun
G.Tarihi: 05.07.2020 00:00
8515 Okunma
1
GİRESUNLU GSM OPERATÖRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ!

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, GSM operatörleri aracılığıyla hizmet alan vatandaşların mağduriyetini meclis gündemine taşıdı. Tığlı, Giresun merkez, ilçelerde ve beldelerde merkezi birimler de dâhil olmak üzere onlarca köyden benzer sorunlarla ilgili şikâyetler geldiğine...

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, GSM operatörleri aracılığıyla hizmet alan vatandaşların mağduriyetini meclis gündemine taşıdı. Tığlı, Giresun merkez, ilçelerde ve beldelerde merkezi birimler de dâhil olmak üzere onlarca köyden benzer sorunlarla ilgili şikâyetler geldiğine dikkat çekerek, sorunun çözümüne yönelik taleplerin, yaşanan bu Pandemi döneminde salgına bağlı olarak alınan tedbirler kapsamında, vatandaşların uzun süre evde kalmasıyla daha fazla artış gösterdiğini dile getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Tığlı, Giresun’da, Mobil İletişim (GSM) ağı üzerinden operatörler vasıtasıyla hizmet alan vatandaşların, yaşadığı şebeke sorunu ve internet hizmeti erişiminde yetersizliğe yönelik, dikkat çekici oranda şikayetlerin söz konusu olduğunu vurgulayarak, bir kamu hizmeti olarak GSM operatörleri aracılığı ile yüksek ücret karşılığında vatandaşa sunulan hizmetin kaliteli ve kesintisiz olması gerektiğini ifade etti.

Şebeke ve internet sorununun, özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinden sunduğu uzaktan eğitim ve EBA TV eğitim sürecinde öğrencileri mağdur ettiğini vurgulayan Tığlı, “Salgın döneminde, birçok öğrencimiz internet altyapısının yeterli olmadığı köylerine döndüğü için mağdur olan vatandaşlarımızın sayısı diğer olağan dönemlere göre oldukça yüksek olmuştur. Türkiye’de hâlâ 207 yükseköğretim kurumunda 170 bin akademisyen görev yaparken yaklaşık 7 milyon 500 bin öğrenci eğitim görmekte ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) verilerine göre, Türkiye’deki bu 207 üniversitenin 123’ünde Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunmaktadır. Salgın döneminde 23 Mart 2020 tarihinden itibaren birçok üniversite uzaktan eğitime başlamıştır. Yine özellikle bu zor süreçte gurbette olan vatandaşlarımızın memleketinde köyünde yaşayan aileleriyle hasta olan yakınlarıyla şebeke ve internet sorunları sebebiyle iletişim kuramaması başlı başınca bir hak kaybına işaret etmektedir” diye konuştu.

Tığlı, bu mağduriyetin 420 seçmeni bulunan yazın gurbetçi vatandaşların gelişiyle nüfusu 4.000 civarına ulaşan ve Giresun nüfusuna göre büyük kabul edebilecek Tirebolu ilçesi Eymür Köyü’nde de yaşandığına işaret ederek, şöyle devam etti;

“Giresun’da birçok köyümüzde bahsettiğimiz sorun yaşanmakla birlikte Tirebolu İlçesi Eymür Köyü’nde iki GSM Operatörünün vericisi bulunmasına rağmen hizmet sunulmaması, iletişim imkânının, internet erişiminin sağlanamıyor olması çok daha garip bir durum arz etmekte, mum dibine ışık vermez misali bir örnek teşkil etmektedir. GSM Operatörlerinin vericileri bulunmasına rağmen Eymür Köy Merkezi, Deregözü Mahallesi, Halaç Mahallesi, Tırıngalı Mahallesi, Büyükköy Mahallesi, Mahmutlu Mahallesi ve Çukurtam Mahallesi, Turkcell, Türk Telekom operatörlerinden 12 yıldır şebeke ve internet hizmeti alamamaktadır.”

Haber - kaynak : GİRESUN ÖNCÜ GAZETESİ
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Feyyaz3 yıl önce
Lütfen bu haberleri fazlasıyla gündem de tutalım, GİRESUN a hizmet gerekli

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri