GÜKAM KADIN ÇALIŞMALARI KİTAPLIĞI AÇILDI

GÜKAM KADIN ÇALIŞMALARI KİTAPLIĞI AÇILDI

GÜKAM KADIN ÇALIŞMALARI KİTAPLIĞI AÇILDI
Giresun
G.Tarihi: 14.12.2017 02:05
1339 Okunma
0
Gükam Kadın Çalışmaları Kitaplığı Açıldı
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele kapsamında Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜKAM) tarafından 1 Aralık 2017 tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
 

1-8 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerin ilk gününde Tarihi Rektörlük Binasında bulunan “Kadın Çalışmaları Kitaplığı” ve Kadın Temalı Resim Sergisi’nin açılışı yapıldı.
 
Saat 10.00’da gerçekleşen açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet COŞKUN ve eşi Meryem COŞKUN Hanımefendi, GÜKAM Müdürü Prof. Dr. Reyhan Ayşen WOLFF, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa TOSUN, Giresun Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Sevil GÖKSÜZOĞLU, üyeler, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.
 
Kadın Çalışmaları Kitaplığı ve Kadın Temalı Resim Sergisi’nin açılış kurdelesini Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet COŞKUN, eşi Meryem COŞKUN Hanımefendi, GÜKAM Müdürü Prof. Dr. Reyhan Ayşen WOLFF, KARASAM Müdürü ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Abbas KARAAĞAÇLI birlikte kestiler.
 
Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet COŞKUN, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadeleyi bir günle sınırlandırmayıp, kadının görünürlüğünü arttırmak, kadın-erkek fırsat eşitliğinin yaygınlaştırılmasını sağlamak üzere üniversite olarak birçok projeye imza attıklarını, bu projelerden biri olan Kadın Çalışmaları Kitaplığı’nı Tarihi Rektörlük Binasında hizmete açmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, kitaplıktan sadece üniversite personelinin değil, tüm halkımızın faydalanacağını belirterek; “ilk etapta haftanın belirli günleri halkımıza açık olacak olan kitaplık ve okuma salonumuz, ilerleyen süreçte her gün hizmet verecektir. Kitaplık envanterine kayıtlı kitap sayısı her geçen gün daha da artacaktır” dedi.
 
Törenin ardından Tarihi Rektörlük Binası Senato Toplantı salonunda düzenlenen panele geçildi. Panelde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Mustafa TOSUN, Sosyolog Ayten GÜLÜNAY, Giresun Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Sevil GÖKSÜZOĞLU, Av. Safiye Şule KARAHASAN “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi, İstanbul Sözleşmesi ve Mobing”  konularında bilgilendirme yaptı. Panel katılımcılarla soru- cevap şeklinde yapılan değerlendirme ile sona erdi.
 
GÜKAM tarafından düzenlenen etkinlikler 5 Aralık Salı günü saat 14.00’da Yrd. Doç. Dr. Cenk ÖZGEN’in sunumuyla “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması” konulu konferans, 8 Aralık Cuma günü saat 14.00’da Yrd. Doç. Dr. Emel BAHADIR YILMAZ’ın sunumuyla “Kadın Sorunları Bağlamında Şiddet” konulu konferanslar gerçekleştirilecektir.
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri