İhtiyaç sahiplerine "tamirat-tadilat" yardımı

Meslek liselilerden ihtiyaç sahiplerine "tamirat-tadilat" yardımı

İhtiyaç sahiplerine "tamirat-tadilat" yardımı
Giresun
G.Tarihi: 29.11.2019 03:16
1165 Okunma
0
Giresun milli eğitim müdürlüğünden yapılan açıklamada;

Meslek Lisesi Öğrencilerimiz, Ailelerimizle Buluşmaya Devam Ediyor

Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü uhdesindeki "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı etkinlikleri çerçevesinde; İlimiz Merkezde bulunan mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte, Aksu Mahallesinde ikamet eden ihtiyaç sahibi aileye ait evi inceleyerek, gerekli bakım ve onarım çalışmalarını yaptı.

12 Kasım 2019 Salı günü İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, şube müdürleri Ali Topçu ve Önder Kılıç ile katılımcı okullarımızın yönetici, öğretmen ve öğrencileri de hazır bulundu.

Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu, evde yapılan çalışmalar hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgiler aldı.

Proje etkinliğinde bir konuşma yapan Sayın Müdürümüz Tosunoğlu; "Bu sene önceki yıllardan farklı olarak Giresun merkezdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini bir araya getirerek bir evin tüm ihtiyaçlarını aynı anda gidermeyi planladık ve uygulamaya başladık." diye konuştu. Bu projeyle ihtiyaç sahibi ailelerle buluşup geçmişle yeni kuşak arasındaki bağı geliştirmenin amaçlandığını kaydeden Sayın Müdürümüz, öğrencilerin evde, sağlık kontrolü ve bakım onarım çalışmaları yaparak ihtiyaç sahibi aileye yardımcı olduklarını belirtti.

Sayın Müdürümüz Tosunoğlu konuşmasının devamında; Proje kapsamında Aksu Mahallesinde bulunan evin kapıları ve demir korkuluklarının boyandığını, elektrik tesisat gözden geçirildiğini, musluklarının değiştirilip pis su giderlerinin yenilendiğini, evin tavan boyasının yapılarak, perdelerinin de yenilendiğini ifade eden Tosunoğlu, "Bu proje çalışmalarının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirtti.  Teoride öğrendiklerini uygulamanın yanı sıra milli manevi değerleri, yaşlılara saygıyı, komşularla ilişkiyi ön plana çıkaracak bir çalışma. Öğrencilere ilk söylediğimizde heyecanlandılar. Meslek liselerini tanıtarak öğrencilerin gerçek hayatla ilişki kurmalarını, bilgi ve becerilerini işlevsel hale getirmeyi planladık" dedi. İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu, proje etkinliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen okullarımızın yönetici, öğretmen ve öğrencilerine de teşekkür etti.

Etkinlikte ev sahibi ailemiz, öğrencilerimizin gösterdiği ilgi ve desteklerden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek herkese teşekkür etti.

Etkinliğe katılan öğrencilerimiz ise hem derslerde öğrendiklerini pratiğe dökmenin hem de ihtiyaç sahibi bir aileye böylelikle yardım etmenin heyecanını yaşadıklarını söyleyerek, yaptıkları işlerde kendilerine öğretmelerinin ve ailelerinin destek sağladığını ifade etti.

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri