İMAMLARDAN ÖRNEK HİZMET

İMAMLARDAN ÖRNEK HİZMET GİRESUN PİRAZİZ İMAMLARDAN ÖRNEK HİZMET

İMAMLARDAN ÖRNEK HİZMET
Giresun
G.Tarihi: 28.05.2016 00:09
2179 Okunma
1
İMAMLARDAN VAKIF HİZMETİ
Giresun-Piraziz ilçesine bağlı Bozat köyünde görev yapan 5 imam, din hizmetlerinden arta kalan zamanlarında, köyde bulunan 9 caminin restorasyon işlerini yapıyor.
6 camiyi baştan aşağı yenilediler
İmam Hatip Abdulkadir Kasap, köydeki 9 camiden 6'sını baştan aşağıya yenilediklerini, bunlardan 2'sini neredeyse yeniden inşa ettiklerini vurguladı.
İmam Hatip Abdulkadir Kasap, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce köydeki camilerin restorasyonu için çalışma başlattıklarını söyledi.
Yöre halkının bağışlarda bulunduğunu belirten Abdulkadir Kasap, "Önce camilerimizde yapılması gereken restorasyon çalışmalarını belirledik. Yöre halkının bağışlarıyla gerekli malzemeleri satın aldık. Ben ve din görevlisi arkadaşlarımız, inşaat işlerinden anlıyoruz. Buradan hareket ederek, restorasyon çalışmalarını kendimiz yapmaya karar verdik. İşçilik ücreti ödemediğimizden, camilerimizin bakım ve onarımları için daha fazla malzeme alma imkanımız oldu." dedi.
"ÇEVRE KÖYLERDEN DE YOĞUN TALEP ALDIK"
Kasap, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tek katlı olan camilerimizin tavanlarını söktük ve buralara birer kat daha ekledik. Şu anda bu camilerimiz iki katlı hale dönüştü. Yine bazı camilerimizin içerisini tamamen ahşap kaplama yaptık. Şadırvanı ve tuvaletleri olmayanların da bu eksikliklerini giderdik. Boya, badana ve çevre düzenleme çalışmalarını yaptık. Görevli olduğumuz camilerimizde yapılması gerekenleri, din görevlisi arkadaşlarımızla A'dan Z'ye imece usulüyle gerçekleştiriyoruz."
Çevre köylerden de camilerin restorasyonu için yoğun talep aldıklarını vurgulayan Kasap, "Çalışmamız çevre köylere de örnek oldu. Birçok köyden camilerinin restorasyon çalışmalarına destek vermemiz için talepler alıyoruz. Köyümüzün ardından gelen talepler doğrultusunda civar köylerdeki camilerin de bakım ve onarımlarını gerçekleştireceğiz." diye konuştu.
Bozat Bitene Mahallesi'ndeki caminin imamı Recai Kılıçaslan ise görev yaptığı camide bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "Camimiz tek katlıydı. Tavanı söktük ve bir kat daha ekledik. Şu anda iki katlı hale getirdik. İçerisini de ahşapla kapladık. Tamamen yeniledik. Şadırvan ve tuvaletler yaptık. Camilerimizi yöre halkının daha iyi şartlarda ibadetlerini yerine getirebilecekleri bir hale getiriyoruz." dedi.
kaynak:giresunekspres gazetesi
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
coşkun güdük7 yıl önce
darısı bizim imamların başına

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri