İŞKUR,Giresun’da 556 kişiyi işe alacak

İŞKUR,Giresun’da 556 kişiyi işe alacak

İŞKUR,Giresun’da 556 kişiyi işe alacak
Giresun
G.Tarihi: 01.10.2019 22:37
4174 Okunma
1
GİRESUN  ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ  556 KİŞİYİ TYP KAPSAMINDA  İSTİHDAM EDİYOR
Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada;
GİRESUN- İlimiz genelinde işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında Giresun Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce, 556 vatandaşımızın faydalanacağı Toplum Yararına Program (TYP) uygulaması yapılacaktır.
Toplum Yararına Programlar, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacı ile düzenlenmektedir.
Düzenlenecek programlar kapsamında,  İl genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların temizliğinin yapılması için 400 kişi, güvenliğinin sağlanması için 156 kişi olmak üzere toplam 556 kişiye, 9 ay süreli geçici iş sağlanarak,  katılımcılara cari asgari ücret düzeyinde ücret ödemesi yapılacaktır. 
 
Toplum Yararına Program başvuruları; 23 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayıp  27 Eylül 2019 Cuma günü  saat 24:00’de sona erecektir. Vatandaşlarımız program başvurularını,  İŞKUR İl Müdürlüğünden, İlçe Kaymakamlıkları ve İlçe Belediyelerinde bulunan İŞKUR Hizmet Noktalarından veya  www.iskur.gov.tr internet adresinden gerçekleştirebilecektir.
 
Programlara Başvuracak Katılımcılarda Aranan Şartlar;
a)Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 
b)18 yaşını tamamlamış olmak; (TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmak.)
c) Emekli ve malul aylığı almamak; 
d)Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.)
e)Yeni yapılan değişiklikle; Programlara dar gelir gruba giren vatandaşların  katılımını  sağlamak için; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin bekar ve çocuksuz bir kişi için hesaplanan net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması  (3.030.- TL.) halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamayacaktır. (Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.)
f)Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri programa katılabilecektir. 
g)Okullara temizlik kapsamında alınacak katılımcı adayı erkeklerde 35 yaş üstü değerlendirmeye alınacaktır.
h)Okullara güvenlik görevlisi olarak alınacak katılımcı adayları; (erkek-bayan) 19 yaşının üstünde olan ve programın uygulanacağı  (09.11.2019 – 30.06.2020) dönemi  kapsayan  geçerli “Güvenlik Kimlik Kartı”  olanlar arasından, diğer aranan kriterlerde dikkate alınarak belirlenecektir.
Programlara başlayacak katılımcılar; süresi içinde programa başvuran işsizler  arasından, yapılacak güvenlik soruşturması ve gelir testinden sonra kalan katılımcılar arasından Kurum İl Müdürlüğü ile yüklenici kurum yetkililerinden oluşturulan bir komisyon tarafından “Seçme Yöntemi” ile belirlenecektir. 
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Ayhan kızılkaya 3 yıl önce
Çay ci karson temizlik

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri