Kamu Çalışanlarının Bakandan Talepleri Var

Kamu Çalışanlarının Bakandan Talepleri Var

Kamu Çalışanlarının Bakandan Talepleri Var
Giresun
G.Tarihi: 08.03.2019 00:37
1596 Okunma
0
Kamu Çalışanlarının Bakandan Talepleri Var
Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkanı Fatih ÖKSÜZ yaptığı açıklamada;
Kamu Çalışanları Platformu olarak Giresun ilimize bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Zehra Zümrüt Selçuk'la görüşme gerçekleştirdik. Platform olarak 1 milyon işçi arkadaşımızı doğrudan ilgilendiren taleplerinin yer almış olduğu dosyamızı kendisine takdim ederek bu talepleri daha detaylı görüşmek için kendisine randevu talebimizi de yineledik. 
Taleplerimiz arasında yaklaşık işçi maliyeti yüzde 70 ‘in altında kaldığı için kadro almayan taşeron işçilerinin kadroya alınması, Kitlerde çalışmakta olan Taşeron işçilerinin kadroya alınma işlemindeki belirsizliğin bir an evvel ortadan kaldırılarak kadroya geçiş işlemlerinin başlatılması, Belediye ve İl Özel İdare şirketlerinde çalışan işçilerin ilave tediye ücreti sorunun çözümü ve sürekli işçi kadrolarına geçişlerinin sağlanması, Taşerondan kadroya geçen işçilerin 2019 Kamu İş Toplu sözleşmesine dahil edilmesi, mümkün olmadığı taktirde çerçeve sözleşmeye ek maddeler ilave edilerek Enflasyon farkının ödemesi, yüzde 4 zammın yeniden revize edilmesi, Tayin hakkının verilmesi vb. gibi eksik kalan noktaların düzeltilmesi, joker yerine çalışmakta olanlarla birlikte 4 aralık kriterine takılan işçilerin kadroya alınması, Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere geçici işçi pozisyonunda çalışan işçilerin çalışma sürelerinin 12 aya çıkartılması, Yargı kararlarının uygulanması noktasında davaları devam eden yada sonuçlanan işçilerin de kadroya alınmaları, TYP kapsamında çalışan işçilerin çalışmalarının sürekli hale getirilmesi, Sosyal tesis ve Pictes kapsamında çalışmakta olan işçilerin de kadroya alınması ve Okul Servis Araçlarında çalışan rehber personellerinin mezuniyetle ilgili yaşamış oldukları sorunun çözümü gibi 1 milyon kişinin çalışma yaşamımı etkileyecek olan konuları iletmiş olduk. Sn. Bakan hanım bu talepleri inceleyeceğini söyleyerek en kısa sürede Ankara da bizlerle görüşme gerçekleştireceğinin sözünü verdi. Sn. Bakan hanıma  sıcak yaklaşımından ötürü teşekkür ediyoruz. 
Fatih ÖKSÜZ 
Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkanı
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri