“Karadeniz Endokrin Günleri” Giresun'da Yapıldı

“Karadeniz Endokrin Günleri” Giresun'da Yapıldı

“Karadeniz Endokrin Günleri” Giresun'da Yapıldı
Giresun
G.Tarihi: 04.01.2018 21:45
1889 Okunma
0
“Karadeniz Endokrin Günleri” Giresun'da Yapıldı
Bu yıl 6 ncısı düzenlenen “Karadeniz Endokrin Günleri” Giresun Üniversitesi (GRÜ)'nin ev sahipliğinde Giresun’da gerçekleştirildi.
 
GRÜ’nin ev sahipliğinde, çevre üniversitelerin ve sağlık kurumlarının da katkıları ile 23-24 Aralık 2017 tarihleri arasında “GRÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu” ‘nda gerçekleştirilen 6.Karadeniz Endokrin Günleri, 23 Aralık Cumartesi günü saat 09.00’da başladı.
 
Giresun Valisi Sayın Harun Sarıfakıoğulları ve eşi Dr. Serpil Sarıfakıoğulları, Ordu Valisi Sayın Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, GRÜ Rektörü Prof.Dr.Cevdet Coşkun, 6.Karadeniz Endokrin Günleri’nin açılış programı ve ilk oturumlarına katıldı.
 
Vali Sarıfakıoğulları’nın da kısa bir konuşma yaptığı sempozyumun açılış konuşmalarında, konuşmacılar tarafından 6.Karadeniz Endokrin Günleri’nin amacının en güncel bilgilerin ve gelişmelerin katılımcılar ile paylaşılması olduğu ifade edilirken, sempozyumun ana konuları Türkiye’nin farklı yerlerinden katılan davetli konuşmacılar tarafından detaylı olarak işlendi.
 
İki gün boyunca süren sempozyumda, temel bilgilerin üzerinden geçilmesi ve pekiştirilmesi sağlanırken, bir taraftan da en son gelişmelerin klinik kullanımı ile ilgili bilgi ve beceriler konusunda sempozyuma katılan meslek mensuplarının katkıları sağlandı.
 
Sempozyumda gerçekleştirilen panellerde: Tip 2 DM Tedavi konusunda; Tip 2 DM’de Kılavuzlar Eşliğinde Güncel Yaklaşımlar, Yaşam Tarzı Değişiklikleri Nasıl, Ne Kadar? Yeni Neler Var? OAD Kombinasyonları, İnsülin Tedavisinin Temel Prensipleri ve Protokoller,   Tıroid Hastalıkları konusunda; Hipertiroidiye Yaklaşım ve Tiroid Nodülüne Yaklaşım, Metabolik Kemik Hastalıkları konusunda; D Vitamini Eksikliğine Yaklaşım, Hiperkalsemiye Yaklaşım ve Kimlerde Osteoporoz Tarayalım?  Kılavuzlar Eşliğinde Güncellemeler konusunda; Hipertansiyon, Dislipidemi ve Adrenal İnsidentaloma alt başlıklarında paneller gerçekleştirildi.
 
Uydu Sempozyumları ile; İnsülin Direci ve Lipotoksisite (Bilim İlaç), Diyabette İnsülin Tedavisinin Akıllı ve Kolay Yolu (Novonordısk İlaç) Tip 2 Diyabet Alanında Yeni Çalışmalar: Empa-Reg  Çalışmasından Öğreneceklerimiz (Boehrınger Ingelheım İlaç) konuları işlendi.
 
Sempozyumda; Diyabetes  Mellitusta Akılcı İlaç Kullanımı ve Yeni Gelişmeler Işığında Obez Hastanın Yönetimi konularında konferansta verildi.
 
Vaka sunumlarının da gerçekleştirildiği sempozyumda; Diabetes Mellituslu Vaka, Hipertansiyonlu Vaka, Dislipidemili Vaka ve Prediyabetli Vaka konularına yer verildi.
 
Sempozyum “Bir Endokrinoloğun Objektifinden Karadeniz” başlığıyla yer alan görsel sunumun ardından 24 Aralık Pazar günü saat 11.00’de yapılan genel değerlendirme ile sona erdi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri