Kestane Gal Arısı İle Mücadele

Kestane Gal Arısı İle Mücadele

Kestane Gal Arısı İle Mücadele
Giresun
G.Tarihi: 17.10.2018 07:39
2109 Okunma
0


Kestane Gal Arısı İle Mücadele


Keşap Orman İşletme Şefliğinde görülen Kestane Gal Arısı ile Mücadelede; Kurumumuz ve Ahi Evran Üniversitesi işbirliği ile çalışmalara hız verildi.

Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Orman İşletme Müdürleri, Orman İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları ile Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kahraman İpekdal ve Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Dairesi Başkanlığı Mühendisi Adem Sinan Hınıs’ın katıldığı çalışmada, tespit ve mücadele yöntemleri değerlendirildi.

Salon toplantısında, Orman Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan Kestane Gal Arısı ve yırtıcı üretimi konusunda; yazılı materyal, video ile sunularla anlatım yapıldı. Katılımcıların soruları cevaplandı. Kestane Gal Arısının oluşumu, hareketleri, salgının yayılması ve mücadele yöntemleri değerlendirildi.

Öğleden sonraki programda; Giresun’da ilk defa Keşap’ta görülen Kestane Gal arısı zararlısı ile ilgili yerinde inceleme yapılmak üzere Keşap Orman İşletme Şefliği 46 Nolu Bölmede arazi çalışması yapıldı. Kestane Gal Arısının arız olduğu ağaçlar incelendi. Salgının boyutu gözlemlendi. Mücadele yöntemleri konusunda; Kurumumuz çalışmaları ve akademik çalışmalar doğrultusunda görüş alış verişinde bulunuldu. En etkin yöntem olarak biyolojik mücadele konusunda mutabık kalındı.

Ülkemizde bu konuda tek olan Yalova’daki “Yırtıcı Üretim Laboratuvarı”nda belirlenecek takvime göre üretilecek yırtıcılar, sahaya salınarak mücadeleye başlanılacaktır.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri