KULAKKAYA YAYLASINDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ...

KULAKKAYA YAYLASINDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ...

KULAKKAYA YAYLASINDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ...
Giresun
G.Tarihi: 01.07.2022 11:34
561 Okunma
0
Yaylada Çevre Temizliği Yapıldı!

Valimiz Sayın Enver Ünlü, 1- 7 Haziran 2022 tarihleri arasında kutlanmakta olan Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Kulakkaya yaylasında çevre temizliği etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanlığımızın 2022/3 sayılı "Türkiye Çevre Haftası Genelgesi" gereğince 1- 7 Haziran 2022 tarihleri arasında kutlanmaktadır.

Çevre bilincinin her geçen gün giderek arttığı ülkemizde,  Çevre Haftası etkinlikleri Giresun Valiliğimizin himayelerinde devam ediyor.  Giresun’da düzenlenen etkinliklerin daha katılımcı, çok paydaşlı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla 4 Haziran Cumartesi günü Kulakkaya Yaylası Ağaçbaşı Tabiat Parkında çevre temizliği yapıldı.

Ağaçbaşı Tabiat Parkı içerisinde toplanan kalabalık grup, etrafa atılan çöpleri ellerinde ki çöp poşetlerine toplayarak önceden belirlenen noktaya koydular. Güneşli bir havada, şölen haline dönen çöp toplama etkinliğinin ardından katılımcılara; çay, simit, pide ve peynir gibi ikramlarda bulunuldu.

Sayın Valimiz, etkinlikle ilgili yaptığı paylaşımda; “Sıfır Atık, güzel gelecek! Bir damla suyumuz, tek karış toprağımız ve şanlı bayrağımızın dalgalandığı gökyüzümüz için atacağımız her adım çok önemli. Tasarruf, temiz kullanma, doğaya saygı hepimize yakışır. Doğaya sevgimizi bırakalım, atıklarımızı değil! Kurum personellerimiz, STK'larımız, gönüllerimiz, vatandaşlarımız ve Sıfır Atık bilinciyle büyüyen çocuk ve gençlerimizle el ele vererek güzel yaylamızı atıklardan arındırdık” dedi.

Etkinliğe katılan çocuklarla ilk andan son dakikaya kadar sıcak ve samimi bir etkileşimde bulunan Sayın Valimiz; “Çocuklarımıza küçük yaştan itibaren çevre farkındalığı kazandırmayı çok önemsiyoruz.  Geleceğimize temiz bir doğa, yeşil bir ülke ve daha güzel bir dünya bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Çocuk sesleriyle temiz havanın birbirine karıştığı ekolojik huzuru belki buradan anlatamam ama fotoğraflarını gösterebilirim” diyerek etkinliğe katılan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Valimiz Sayın Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü Hanımefendi ile ilimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe; İl Jandarma Komutanlığı, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Giresun Şube Müdürlüğü, Yavuz Kemal Ortaokulu, AFAD Gönüllüleri, izci kulübü, İHH Vakfı başta olmak üzere STK’lardan oluşan 235 kişilik gruplar da katıldı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri