Milletvekili Cemal Öztürk,Ekonomi için salgınla mücadele etmeliyiz

KEİPA Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, 'Halkımızın güvenliği ve sağlığı başta olmak üzere ekonomik faaliyetlerin devamlılığını sağlamak için salgınla mücadele etmeliyiz' dedi.

Milletvekili Cemal Öztürk,Ekonomi için salgınla mücadele etmeliyiz
Giresun
G.Tarihi: 06.12.2020 19:17
3193 Okunma
0
Ekonomi için salgınla mücadele etmeliyiz

 KEİPA Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, 'Halkımızın güvenliği ve sağlığı başta olmak üzere ekonomik faaliyetlerin devamlılığını sağlamak için salgınla mücadele etmeliyiz' dedi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) 56. Genel Kurulu, üye ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla videokonferans aracılığıyla gerçekleştirildi. KEİPA Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada, Kovid-19 pandemisinin ekonomik yönü ile Azerbaycan'ın Ermenistan karşısında elde ettiği zafere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kovid-19 salgını nedeniyle KEİPA Genel Kurulu'nun bu yılki ikinci toplantısını online yapmak zorunda kaldıklarını dile getiren Öztürk, 'Dilerim, bu zor günleri kısa sürede atlatır ve yeniden yüz yüze görüşme imkanına kavuşuruz' ifadesini kullandı.

Salgının başta sağlık, ekonomi, sosyal çevre ve güvenlik olmak üzere hayatın her boyutunu olumsuz etkilediğini belirten Öztürk, salgının yayılmasını engellemek için devletlerin almak zorunda kaldığı tedbir ve kısıtlamaların küresel ekonomi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Orta ve uzun vadede de salgının negatif etkileri olacağına işaret eden Öztürk, 'Bizler, içinden geçtiğimiz bu dönemi, salgının yıkıcı etkilerini azaltmaya matuf sürdürülebilir çözümler üretecek çalışmalar yaparak değerlendirmeliyiz. Halkımızın güvenliği ve sağlığı başta olmak üzere ekonomik faaliyetlerin devamlılığını sağlamak için salgınla mücadele etmeliyiz' diye konuştu.

Öztürk, küresel ve bölgesel örgütlerin özellikle krizin ekonomik maliyetine ilişkin çalışmalar yapmasının, beklentileri arasında olduğunu ifade ederek KEİPA'nın farkındalık oluşturma, siyasi desteği genişletme gibi fonksiyonları nedeniyle önemli bir platform sağladığına inandığını kaydetti. Milletvekili Öztürk, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununun, Azerbaycan'ın öz topraklarını geri alması ve iki ülkenin anlaşmaları sonucu ortak bildiri imzalamalarından dolayı memnuniyet duyduğunu da belirtti.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri