ÖĞRENCİLERDEN SAĞLIK TARAMASI VE DANIŞMANLIK HİZMETİ

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden Sağlık Taraması ve Danışmanlık Hizmeti Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri Eylül ve Aralık ayları arasında “Halk Sağlığı Uygulamaları” kapsamında Piraziz ve Eynesil’de sağlık taraması ger

ÖĞRENCİLERDEN SAĞLIK TARAMASI VE DANIŞMANLIK HİZMETİ
Giresun
G.Tarihi: 17.01.2017 09:55
1915 Okunma
0
Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden Sağlık Taraması ve Danışmanlık Hizmeti
Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri Eylül ve Aralık ayları arasında “Halk Sağlığı Uygulamaları” kapsamında Piraziz ve Eynesil’de sağlık taraması gerçekleştirdiler.
 
Fakültenin Ebelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ilk olarak Piraziz İlçesinde 80 eve ziyarette bulunarak, sağlıklı gebelik, sağlıklı bebek, sağlıklı yaşlanma, kronik hastalıkların koruyucu yaklaşımla yönetilmesi konularında aile bireylerini bilgilendirdiler. Çeşitli iş yerlerini ziyaret eden öğrenciler iş yeri çalışanlarına ve müşterilerine “Meme Kanserinden Korkma, Gücünü Tanı” sloganıyla meme kanserinin belirtileri ve tarama yöntemlerini hakkında çeşitli bilgiler verdiler.
 
Üç aylık bir periyotta gerçekleşen etkinlikler kapsamında Piraziz-Gökçe Ali Köyüne giderek köylülerin şeker ve tansiyon ölçümlerini yapan öğrencilerimiz, sağlıkla ilgili çeşitli hususlarda vatandaşlara danışmanlık hizmeti de sundular. Ayrıca meme kanseri belirtileri ve tarama yöntemleri konusunda da kadınlara yönelik bilgilendirmeler yapıldı.
 
Üniversitemiz Eynesil Meslek Yüksekokulunu da ziyaret eden Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri önce çocuk gelişimi programında okuyan öğrencilere ve sonrasında yüksekokul kantinde bulunan öğrencilere “Sağlıklı Olmada Tarama Testleri” konularında danışmanlık hizmeti sunan öğrenciler, “Halk Sağlığı Uygulamaları”nın son ayağı olarak  Piraziz Ömer Hekim Aile Sağlığı Merkezi’nde çeşitli konularda danışmanlık hizmeti sunabilecekleri bir stant açtılar.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri