OTCU GÖÇÜ FESTİVALİNE GİRESUNLULAR AKIN ETTİ

30.000 Giresunlu Bursa’da Otçu Göçü Festivalinde Buluştu

OTCU GÖÇÜ FESTİVALİNE GİRESUNLULAR AKIN ETTİ
Giresun
G.Tarihi: 18.06.2016 17:48
2547 Okunma
1
30.000 Giresunlu Bursa’da Otçu Göçü Festivalinde Buluştu

Türkiye’nin En Büyük yayla festivalleri arasında yer alan Bursa Giresun Otçu Göçü Yayla Festivalinin 21.bu yıl tarihi bir katılım ile Keles Kocayayla mesire alanında yapıldı.

Kanal28 Tv ekranlarından canlı olarak yayınlanan ve Bursa Giresun Dernekleri tarafından organize edilen, yaklaşık 30.000 vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen Yayla Festivalinde Asırlardır sıra gelen Otçu Göçü geleneği yaşatıldı.

Giresunluların el ele vererek Giresun kültürün ön plana çıkarmaya çalıştığı Festivale Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve Azmi Ekinci, Ak Parti Bursa Milletvekili Av.Osman Mestan ve Emine Yavuzgözgeç, Keles Kaymakamı Mustafa Türkcan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muzaffer Karadeniz, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, Ak Parti Bursa İl Yöneticileri Salih Bahadır ve Aynur Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Şadi Özdemir, Yıldırım Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi Metin Güneş, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve Yönetim kurulu üyesi Mustafa Ateş, Espiye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Akkaya, Bursa Giresunlular Derneği önceki dönem başkanlarından Av.Murat Toker, Naci Özbay, Şakir Melikoğlu, Hüseyin Güvendi, Üzeyir Aktaş, Osmangazi Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Kenan Kır, Espiye Yeşilköy Muhtarı Niyazi Kır, Emek Zekaigümüşdiş Mahalle Muhtarı Talip Abdioğlu, Dikkaldırım Mahalle Muhtarı Mustafa Özderya, Gümüşhane Torul Kürtün Derneği Başkanı Murat Köse, Bursa Gümüşhaneliler Dernek Başkan Yardımcısı Orhan Aydın, Bursa Kütahyalılar Derneği Başkanı Beyhan Gündüz, Bursa Giresun İlçe ve Köy Dernek başkan ve yöneticilerinin yanı sora çok sayıda davetli katıldı.

Günler öncesinden kurulan çadırlarda kalarak Otçu Göçü geleneğini yaşatan Giresunlular, kalabalık topluluk ile de birlik beraberlik mesajı verdiler.

Yakup Çukur ve Onur Durmuşkaya’nın sunumunu yaptığı Festivalde Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Adnan Kara yapmış olduğu konuşmasında “Asırlardır gelen geleneği sürdürmek, kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak ve hemşerilerimizin birbirleri ile olan özlemlerinin dindirip, omuz omuza sırt sırta verip kenetlenmelerini sağlamak için bu yıl Bursa Giresun Dernekleri organizasyonu ile 21.düzenlediğimiz Otçu Göçü Festivaline katkı sağlayan tüm sponsor firmalarımıza, kurumlara ve siz değerli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Sizlerin ısrarı ile bu yıl Festivalimizi tekrar Kocayayla’da yaptık. Kapı giriş-çıkışından sorumlu olan Keles Belediyesi ekiplerinden aldığımız bilgiye göre yaklaşık 30.000 hemşerimizin burada buluşması bizler için bir gurur olmuştur” dedi.

Bu Derneğin Başkanı Tüm Giresunlulardır

Giresunlular Derneği yönetimine seçildikleri ilk günden beri “Bu Derneğin Başkanı, Tüm Giresunlulardır” sloganını tekrarlayan Başkan Adnan Kara; “Bizler burada bugün bir elçiyiz. Bu Dernek hepimizin. Buradaki kenetlenmemizi şehirde de gösterdiğimiz sürece Giresunlular olarak sırtımız hiçbir zaman yere gelmeyecektir” dedi.

Mükemmel Bir Organizasyona Şahit Oluyorum

Cumartesi sabahına kadar süren yoğun meclis çalışmalarının ardından aynı gün Bursa'ya gelerek Bursa'da kurulu bulunan Otçu Göçü Festivaline katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan yapmış olduğu açıklamasında; “Mükemmel bir organizasyona şahit oldum. İstanbul Milletvekilimiz Sayın Azmi Ekinci kardeşimizi de misafir olarak ağırladığımız etkinlikte tam bir Giresun rüzgarı esti. Hemşehrilerimin şahsıma ve misafirimize gösterdikleri yakın ilgi ve alakaya teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Bizi mahcup ettiler. Bine yakın çadırla binlerce kardeşimizi bir araya getiren Bursa Giresun Dernekleri Yönetim Kurulu adına başta Başkan Adnan Kara olmak üzere bütün dernek başkanları ve yönetim kurullarını, organizasyonda emeği geçen bütün ekibi kutluyorum. Tam bir gövde gösterisine dönem etkinliğe katılın sağlayan tüm hemşehrilerime birlik ve beraberliğimizin güzel bir örneğini gösterdikleri için hasseten teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi daim eylesin.”

Size Bir Telefon Kadar Yakınım

Giresun cemiyetleri içerisinden çıkarak Ak Parti İstanbul Milletvekili olarak Meclise giden Hasan Turan konuşmasının devamında; ”Ben İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Giresunlu hemşerilerimin vekiliyim. Gecenin bu saatinde de sizler bizi bağrınıza bastığınız için aranızdayım. Sizlere bir telefon kadar yakınım” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Activo Yapı Kimyasalları ve sponsor firmaların katkıları ile gerçekleştirilen 21.Otçu Göçü Yayla Festivalinde 2 gün boyunca 26 tane Giresunlu sanatçı sahne alarak Giresun türkülerini seslendirdiler.

Büyükşehir’in Eli Her Yerde

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muzaffer Karadeniz’de yaptığı konuşmasına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Recep Altepe’nin selamı ile başlayarak, organizasyonda emeği geçenlere ve Kocayayla’nın kapısını Giresunlu hemşerilerine açan Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke’ye teşekkür etti.
Bursa’ya yapmış olduğu hizmetler, Kültürel ve Sosyal projelere göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye de teşekkür eden Karadeniz, “Bursa Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri her noktaya kesintisiz ulaşıyor. Bu doğrultuda her zaman desteğinizi hissettiğimiz başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Otçu Göçü Geleneğinin önemine de değinen Karadeniz, konuşmasının sonunda Plaket ile ödüllendirildi.

Giresun’dan Sadece Güce ve Espiye Belediyesi Katıldı

Yaklaşık 30.000 hemşerimizin katıldığı 21.Otçu Göçü Festivaline Giresun’dan sadece Güce Belediyesi ve Espiye Belediyesi yetkililerin katılması gözlerden kaçmadı. Dernek yöneticileri yapmış oldukları açıklamalarında; “Bizler üzerimize düşen görevi yaptık. Giresun Valimiz başta olmak üzere tüm Belediye başkanlarımızı Bursa’da bulunan hemşerilerimiz ile kucaklaşmaya davet ettik. Davetimizi kırmayıp aramıza katılan Güce ve Espiye Belediyesi yetkililerine ve aramıza katılamayıp telgraf ve çiçekleri ile bizleri onurlandıran değerli başkanlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Şampiyon Kupasını Aldı, Kızlar Folklor Oynadı

Öte yandan Festivalde Bursa Giresun Dernekleri tarafından düzenlenen Halı Saha Futbol Turnuvasının Şampiyonu Avlucaspor kupasını ve hediyelerini alırken, turnuvaya katılan tüm takımlara da Plaket verildi. Bursa Giresunlular Derneği Kız Folklor ekibi de hünerlerini sergiledi. Otçu Göçü Yürüyüşü de kemençe eşliğinde gerçekleşti.
Kaynak:sebinmedya
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
şerif7 yıl önce
mübarek ramazan ayında festivalmi olur? bu millet uçmuş! sonrada vay memlekette huzur yok,!

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri