ÖZTÜRK’TEN MAHKÛM YAKINLARINA MÜJDE

ÖZTÜRK’TEN MAHKÛM YAKINLARINA MÜJDE

ÖZTÜRK’TEN MAHKÛM YAKINLARINA MÜJDE
Giresun
9284 Okunma
0
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Adam öldürme, altsoy ve üstsoya karşı yaralama, cinsel istismar, uyuşturucu ticareti, terör suçları, devlete karşı suçlar kapsamı dışında kalan 38 bin hükümlünün tahliye edileceğini bildirdi.
Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Giresun Milletvekili Av. Sabri Öztürk mahkûm yakınlarına müjdeli haber verdi. 17 Ağustos resmi gazetede yayınlanan KHK ile mahkûmlara ilişkin bir takım düzenlemeler getirildiğini belirten Öztürk; Düzenlemeyle, 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenen suçlar nedeniyle mahkûm veya mahkûm olacaklar bakımından iki önemli düzenleme yapıldığını, mahkûmların koşullu salıverilmesi için cezalarının 2/3’ünün infaz şartı da 1/2’sinin infaz edilmesi şeklinde değiştirildiğini bildirdi ve bu düzenleme ile ilk etapta kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından olmak üzere yaklaşık 38 bin kişi tahliye olacağı müjdesini verdi.
Kanun Hükmündeki Kararnamenin detaylarına değinen Öztürk açıklamasında; “Adam öldürme, altsoy ve üstsoya karşı yaralama, cinsel istismar, uyuşturucu ticareti, terör suçları, devlete karşı suçlar kapsam dışında tutuldu. İlk olarak, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanundaki koşullu salıverilmeye dair “bir yıl” olan süre “iki yıla” çıkarıldı. Buna göre; koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi hâlli hükümlülerin cezalarının, koşullu salıverilme tarihine kadar olan kısmı, denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infaz edilebilecektir. Diğer ifadeyle, bir yıl erken tahliye olacaklarıdır.
İkinci düzenleme ise, koşullu salıvermeye ilişkindir. Buna göre; Süreli hapis cezalarına mahkûm edilmiş olanlar, cezalarının “üçte ikisini” infaz kurumunda çekmeleri halinde koşullu salıverilmeden yararlanabilmekteyken, bu oran “yarıya” indirildi.  Buna göre, süreli hapis cezalarına mahkûmlar, cezalarının 1/2’sini infaz kurumunda çektikleri takdirde, koşullu salıvermeden yararlanabilecektir.
Ancak; Kasten öldürme, altsoya, üstsoya, eşe veya kardeşe ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumunda bulunan kişiye karşı işlenen kasten yaralama veya neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçları, cinsel dokunulmazlığa karşı suçları, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçları, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti, devletin güvenliğine karşı suçları, anayasal düzene karşı suçları, milli savunmaya karşı suçları, devlet sırlarına karşı suçları ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçları işlemiş olanlar bu düzenlemenin kapsamı dışında tutulmuştur.”  dedi.
Öztürk açıklamasının sonunda, “düzenleme bir af değildir, koşullu salıverilme tarihine kadar geçecek sürede ceza, dışarıda denetimli serbestlik olarak infaz edilecektir. Ayrıca düzenleme 1 Temmuz 2016’dan önce işlenmiş suçları içermektedir. 1 Temmuz 2016’dan sonraki suçlar da kapsam dışında tutulmuştur. Düzenlemenin mahkûmlar, yakınları, milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri