PROJE VE FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİ ANLATILDI

PROJE VE FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİ ANLATILDI

PROJE VE FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİ ANLATILDI
Giresun
G.Tarihi: 28.07.2017 23:10
1198 Okunma
0

PROJE VE FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİ ANLATILDI

Bulancak Ziraat Odası Başkanı Naci KARAMANOĞLU, Bulancak Ziraat Odasında görevli Tarım Danışmanları ve Bulancak İlçemizin çeşitli köylerinden gelen üreticilerimizden oluşan 25 kişilik bir heyet Enstitümüzü ziyaret etti.

Enstitümüz Yetiştirme Teknikleri bölümü sorumlusu Ziraat Mühendisi Selda KAYALAK BALIK nezaretinde kurumumuzun deneme bahçeleri gezilirken, ziyaretçilerimiz Enstitümüz tarafından yürütülen projeleri yakından inceleme fırsatı buldu. Teknik gezi esnasında yürüttüğümüz projeler ve fındık yetiştiriciliği hakkında bilgiler verildi.

Ziyaretçilerimiz aşılı fidanlar ile kurulu tek gövdeli sistem fındık bahçemiz ile budama yolu ile tek gövdeli olarak yetiştirilen fındıklarla kurulu bahçelere yoğun ilgi gösterirken, bu bahçelerdeki yüksek verim dikkatlerini çekti.

Üreticilerimize fındık tarım takvimine göre yapılması gereken kültürel ve kimyasal uygulamalar ve bunları yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılırken yaklaşan hasat dönemi için de gerekli uyarılar yapıldı.

Enstitü Müdürü Aysun AKAR “fındık tarımında verim ve kaliteyi artırmak için üreticilerimizle buluşmanın çok önemli olduğunu, bu anlamda da enstitümüze fındık yetiştiriciliği yapılan illerden sık sık teknik geziler düzenlendiğini, özellikle ziraat odaları aracılıyla daha kalabalık kitlelere bilgi verebiliyor olmanın kendilerini mutlu ettiğini” kaydetti.

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri