Sabri Öztürk Zeytinlikte Bina Yapımına Belediye İzin Vermemeli

Sabri Öztürk Zeytinlikte Bina Yapımına Belediye İzin Vermemeli

Sabri Öztürk Zeytinlikte Bina Yapımına Belediye İzin Vermemeli
Giresun
G.Tarihi: 18.09.2017 11:55
1457 Okunma
0
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Zeytinlik Mahallesi Restorasyon Projesini önemsediklerini ve belediyenin burada bina yapımına izin vermemesi gerektiğini belirtti.

Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, İl Özel İdaresi yetkilileriyle birlikte Zeytinlik mahallesinde devam eden 31 yapının restorasyon çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulundu.

2015’te başlayan ve Dokap tarafından desteklenen projenin maliyetinin yaklaşık 3 milyon 600 bin TL olduğunu dile getiren Sabri Öztürk, bu rakamın yüzde 75’nin Dokap ve yüzde 25’inin de il özel idaresi tarafından karşılanacağını kaydetti.

Sabri Öztürk, “Zeytinlik Semtinde bulunan tarihi Giresun evleri çok özel bir mimariye sahip. Birbirinin önünü kapatmadan yapılan iki katlı yapıların hepsi bahçeli. Bahçesindeki çeşmesinden su kuyusuna, çeşit çeşit meyvesinden çiçeklerine harika bir yaşam alanı. Ancak bu tarihi değerlerimiz korunmazsa, restore edilmezse kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu yüzden bu değerlerimizi hem zamana karşı, hem de betonlaşmaya karşı korumalıyız.Özellikle Zeytinlik Semtinde ve bitişiğindeki yeni bina yapımlarına belediye izin vermemeli, bu tarihi doku korunmalı” diye konuştu.

24 ay olarak planlanan projede bir gecikme yaşanmaması için herkesin büyük bir özveri ile çalıştığını belirten Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, emeği geçenlere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri