​SAĞLIK EMEKÇİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

​SAĞLIK EMEKÇİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

​SAĞLIK EMEKÇİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ
Giresun
G.Tarihi: 30.05.2020 14:01
1621 Okunma
0
SAĞLIK EMEKÇİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Giresun Şubesi Eşbaşkanı Şirin Karadurmuş, “Salgın ile mücadelede en önemli rolü üstlenen ise sağlık emekçileri olmuşlardır. İşte tam olarak bu yüzden sağlık sistemimiz ile değil sağlık emekçilerimizle gurur duyuyoruz” dedi.

Karadurmuş, yaptığı açıklamada, emekçiler ise pandemi sürecinde çalışmaya devam ettiğini, işyerleri kapanan birçok emekçinin işini kaybettiğini ifade ederek, geçim sıkıntısı ile hastalık tehlikesi altındaki emekçilerin ise var olma mücadelesine devam ettiğine dikkat çekti.

“Salgın ile mücadelede en önemli rolü üstlenen ise sağlık emekçileri olmuşlardır. İşte tam olarak bu yüzden sağlık sistemimiz ile değil sağlık emekçilerimizle gurur duyuyoruz” diyen Karadurmuş, “Pandemi döneminin sağlık emekçilerinin ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattığını gördük” ifadesinde bulundu.

Karadurmuş, bu süreçte sağlık emekçilerinin öneminin bir kez daha görüldüğünü ancak yaşanan sorunların yıllardır ötelendiğine işaret ederek, şu talepleri dile getirdi:

“Sağlık emekçilerinin sorunları yıllardan beri ötelenmiş, günü kurtarmaya yönelik çözümler ile adeta baştan savuşturulmuştur. Liyakate dayanmayan atamaların ürünü olan yöneticilerden de başkada bir şey beklemek yanlış olurdu zaten.

İsteklerimiz yıllardır hep aynı basit şeylerdir. Güvenceli iş güvenceli gelecek, performansa dayalı ücretlendirmeden vazgeçilmesi, tüm ek ödemelerin maaşlarımıza dahil edilmesi, çalışırken ve emeklilikte insanca yaşayabilecek bir ücretlendirme sisteminin getirilmesi, EYT sorununun çözülmesi, pandemi süresince ortaya çıkan malzeme eksikliği ve fiziki ortamlarda sağlık emekçileri ile hasta ve hasta yakınları için iyileştirmeler yapılması, yaygın sağlık taramalarının yapılarak sağlık emekçilerinin sağlıklı olarak hizmet etmesinin sağlanması, liyakate dayalı atama ve yönetim anlayışı ile iş barışını bozacak sendikal ayrımlar gibi uygulamalardan vazgeçilmesi olacaktır.

Covid-19 Pandemi sürecinde tüm noksanlıklara ve olumsuzluklara rağmen fedakârca çalışan sağlık emekçilerine bir kez daha teşekkür eder, sağlık sistemimiz ile değil sağlık emekçilerimizle gurur duyduğumuzu bir kez daha ilan ederiz.”
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri