SAHTE POLİS KISKIVRAK YAKALANDI

KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITAN TELEFON DOLANDIRICISI BULANCAKTA KISKIVRAK YAKALANDI

SAHTE POLİS KISKIVRAK YAKALANDI
Giresun
G.Tarihi: 21.08.2017 21:03
2746 Okunma
0
KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITAN TELEFON DOLANDIRICISI BULANCAKTA KISKIVRAK YAKALANDI
15.08.2017 günü Saat 13:45 sıralarında Bulancak İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ilçe merkezinde yaşlı bir bayanın dolandırılmaya çalıştığı ihbarı gelmesi üzerine ,ekiplerimiz ivedilikle bildirilen adrese intikal ederek, Müşteki Z.Y. isimli yaşlı bayandan 9.000 Tl parayı almaya gelen Ö.Y. isimli şahıs ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır.
Müşteki Z.Y. ile yapılan görüşmede; “kendisine ait ev telefonunu arayarak kendisini Savcı olarak tanıtan bir şahsın, yürütülen bir soruşturma gereği evde bulunan altın ve paralar üzerinde parmak izi alınması gerektiği bu yüzden gönderilen polis memuruna evde bulunan bütün altınlarını ve paralarını teslim etmesi gerektiği, parmak izi alma işleminden sonra paraların kendisine iade edileceğini bildirmesi üzerine, kendisinin de Savcı olarak tanıtan şahsa altınlarının olmadığını ama 9.000 Tl parasının olduğunu söylediğini, kısa süre sonra tanımadığı bir şahsın paraları almaya geldiğini bu esnada gelen gerçek polislerin şahsı yakaladığını” beyan etmiştir.
Şüpheli Ö.Y. işlemlerinin ardından 16.08.2017 günü çıkarıldığı adli makamlarca TUTUKLANMIŞTIR. 
İl Emniyet Müdürümüz Sayın Uğur ÖZTÜRK tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; “Hiçbir kamu görevlisinin (Savcı, Polis veya Asker v.b.) vatandaşlardan telefon ve iletişim araçlarıyla para, ziynet eşyası ve kredi kartı şifresi vb. istemeyeceği, bu tür taleplerle karşılaşılması durumundu vatandaşlarımızın güvenlikleri açısından telefonla arayan kişilere kişisel bilgilerin verilmemesi ve ivedilikle 155 Polis ihbar hattına bilgi verilmesi gerektiğini ,
Ayrıca fındık sezonunun başlaması münasebetiyle vatandaşlarımızın fındık hırsızlığı ve fındık kaynaklı dolandırıcılıklara karşı dikkatli ve duyarlı bulunmalarını, şüphelendikleri konularda ve çevrelerinde şüpheli gördükleri yabancı şahıs ve araçları 155 Polis İhbar telefonuna bildirmelerini ” dile getirmiştir.
Daha Huzurlu, Daha Güvenli ve Daha iyi Yaşanılır Bir Giresun İçin Hep Birlikte… 
GİRESUN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri