ŞENLİKOĞLU KERİM AKSU’NUN KESTİĞİ 42 MİLYON TUTARINDAKİ ÇEKLERİ ARAŞTIRIYOR

ŞENLİKOĞLU KERİM AKSU’NUN KESTİĞİ 42 MİLYON TUTARINDAKİ ÇEKLERİ ARAŞTIRIYOR

ŞENLİKOĞLU KERİM AKSU’NUN KESTİĞİ 42 MİLYON TUTARINDAKİ ÇEKLERİ ARAŞTIRIYOR
Giresun
G.Tarihi: 08.05.2019 19:01
1329 Okunma
0


BASINLA İLK BULUŞMADA ANA KONU AKSU’NUN BIRAKTIĞI BORÇLARDI 

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, göreve başladıktan sonra düzenlediği ilk basın toplantısında, Kerim Aksu döneminden kalan borç miktarı, belediyenin mali yapısı, yönetim ve çalışanlarla ilgili bilgi verdi. Başkan Şenlikoğlu, belediye şirketinin borçları, faizler hariç Aksu döneminden 250 milyon lira borç olduğunu söyledi.

Milletvekili Kadir Aydın, MHP İl Başkanı Ertuğrul Tığlı, Ak Parti İl Başkanı Kenan Tatlı ve bazı meclis üyeleriyle müdürlerin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Şenlikoğlu, “enkaz edebiyatı yapmıyorum. Ama mali tablonun bilinmesi lazım. 42 milyon çek borcu var. 3- 4 aylık süre içerisinde ortalama 80 milyon civarında ödeme yapmak zorundayız. Belediye olarak buna kaynak üretmeliyiz. Bu tablo günlük performansımızı ve motivasyonumuzu da etkiliyor” dedi. Şenlikoğlu, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesle çalışacaklarını kimseyi işten atmayacaklarını belirterek, “Ancak son 2 – 2,5 ay önce alınan 12 kişinin sözleşmesini fesih ettik.  Bunların içerisinde Çanakkele Belediye Başkanının yeğeni olan bir kişi de var: Bazı bankamatik çalışanları bizimle birlikte belediyedeki yerlerini öğrendiler” dedi.

“BANKAMATİK ÇALIŞANLARI VAR. ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANININ YEĞENİ BUNA ÖRNEK”

Aytekin Şenlikoğlu, sözlerine , “göreve geldiğimiz günden itibaren parti rozetimizi çıkardık ve Giresun rozetimizi taktık. Giresun sevdamız ile çıktığımız bu yolda bize oy veren vermeyen herkesi kucaklayarak şehrimizi hak ettiği noktaya taşıyacağız. Seçim bir yarıştı ve geride kaldı. Artık hizmet yarışı başladı. Giresun’umuzu çevre illerle yarışır hale getirmek istiyoruz. Bu süreçte şehrimizde yaşayan ve görüşü ne olursa olsun ayrımcılık yapmadan herkesten destek bekliyoruz”diye başladı.

Kimseyi işten çıkarmayacakları sözünü bir kez daha tekrarlayan Başkan, bin 650 çalışanın bir bölümünün bankamatik çalışanı olduğunu söyledi.

Başkan Şenlikoğlu şöyle konuştu: “kim olursa olsun çalışmayanla işimiz olmaz ama çalışan arkadaşımızın da siyasi düşüncesi ne olursa olsun onlarla beraber yolumuza devam edeceğiz. Son 2,5 ay içerisinde işe alınmış ve deneme süreleri iş kanuna göre bitmemiş olan şirket üzerinden 12 tane arkadaşımızın iş akdini fesih ettik. Bunların içerisinde örneğin Çanakkale Belediye Başkanının yeğeni olduğunu duyduğum arkadaşımız var. Bu son 2,5 ayda işe alınma mevzusunu biliyorsunuz biraz daha siyasi içeriğe sahip deneme süresi kanun verdiği imkanlar dahilinde olduğu için bu arkadaşlarımız ile devam etmeyeceğimizi kendilerine bildirdik. Bunun dışında şu ana da kadar iş akdini fesih ettiğimiz kimse yok. Bu hafta sonuna kadar bütün birimlerimize sabah giriş ve çıkışlarımız parmak iziyle olacak ve bu arkadaşlarımızı personel takip sistemi ile takip edeceğiz. İşe gelen ve gelmeyenleri inşallah daha detaylı bir şekilde ayıracağız.”

Şenlikoğlu, bütün birimlerin özel araçlarının havuzda toplanıp bir sistem üzerinden kullanılacağını ve araçlara takip sistemi takacaklarını söyledi.

“ÇEK KULLANMA YETKİSİ DOĞRU KULLANILMAMIŞ”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Şenlikoğlu çek borçlarının kime ve ne amaçla yapıldığı şekline yöneltilen soruya “bu yetkinin doğru kullanılmadığı görülüyor, bunları inceliyoruz. Gerekirse mali denetim isteyeceğiz” demekle yetindi, ancak ayrıntıya girmedi.
Atatürk meydanındaki işgalle ilgili sorunu esnafla birlikte kimseyi mağdur etmeden çözeceklerini, mahkeme kararını inceleyeceklerini belirten Şenlikoğlu, Cumhuriyet Meydanındaki saat kulesi ile ilgili soruyu ise “Şahsi fikrim olarak onun o şekilde durmasına karşıyım. Çünkü kültürümüzü tam olarak yansıtmıyor. Tarih içinde kalmasında fayda var. Buna Giresunlu karar verecek. Ancak gündemimiz şu anda bu olmadığı gibi spekülatif hareketler de gündemimiz değil” diye yanıtladı.
Aytekin Şenlikoğlu su fiyatlarında en kısa sürede indirime giderek sözlerini tutacaklarını ifade etti.Haber: UFUK KEKÜL - GİRESUN
Kaynak:https://www.giresun28haber.com/senlikoglu-kerim-aksunun-kestigi-42-milyarlik-cekleri-arastiriyor.html
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri