SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ

Solucan Gübresi Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi Tamamlandı

SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ
Giresun
G.Tarihi: 12.02.2018 09:46
1208 Okunma
0

Solucan Gübresi Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi Tamamlandı

 
DOKAP Bölgesinde Solucan Gübresi Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında;      İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile  Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arasında imzalanan protokol gereğince, Giresun ilinde solucan gübresi üretimi için başvuran ve istenen şartları taşıyan 8 çiftçimizin, kurulumunu yaptıkları gübre üretim tesisine satın almış oldukları, 100 bin adet solucan, 3 ton solucan yemi, 1 adet solucan besleme ünitesi ve 1 adet motorlu kesme sistemi için 239 bin 720 lira tutarında destekleme ödemesi yapılmıştır.
 
Solucan gübresi; Kırmızı Kaliforniya Solucanı adıyla bilinen özel toprak solucanı türlerinin büyükbaş hayvanların dışkıları ve organik bitkisel materyallerin fiziksel ve kimyasal yapılarını değiştirmeleri temeline dayanarak ürettikleri toprak düzenleyici ve değerli bir bitki besleme materyalidir. Solucan gübresi üretimine olan ilgi ve talep  son yıllarda giderek artmaktadır.
 
DOKAP tarafından finanse edilen proje kapsamında; ikinci yıldan itibaren her bir üreticinin ortalama 30’ar ton olmak üzere toplamda 240 ton solucan gübresi üretimi hedeflenmektedir. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte kırsalda faaliyet gösteren çiftçi ailelerimizin sosyo-ekonomik açıdan kalkınmaları amaçlanmış olup, sürdürülebilirliği 3 yıl süreyle İl Müdürlüğümüz tarafından takip edilecektir.
 
 
Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri