TELEFON DOLANDIRICILARI POLİSTEN KAÇAMADI

TELEFON DOLANDIRICILARI POLİSTEN KAÇAMADI

TELEFON DOLANDIRICILARI  POLİSTEN KAÇAMADI
Giresun
G.Tarihi: 04.05.2017 13:50
2017 Okunma
0
Giresun Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre;
Emniyet Müdürlüğümüz  155 Polis İmdat telefonuna Y.U. isimli bayanın yapmış olduğu ihbarda ; kendisini telefon ile arayan erkek bir şahsın kendisini Polis olarak tanıttığını, “yapmış oldukları operasyon neticesinde yakaladıkları bir bayanın üzerinden ihbarcıya ait nüfus cüzdanının çıktığını, yakaladıkları bayanların FETÖ terör Örgütüne üye olduklarını, ayrıca kuyumcu soygununa karıştıklarını ihbarda bulunan bayanı kurtarabilmek amacıyla çalışma başlattıklarını belirterek parasının ve altınlarının olup olmadığını sorduklarını”, ihbarcının ise, telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan kişiye;  bankada 2.000 Tl.ve 200 Euro parasının olduğunu, 17 adet bilezik, 2 tane beşibiryerde altın, 50 adet gazi altını olduğunu söylemesi üzerine, telefon ile görüştüğü kişinin altın ve paraları hazırlayarak göndereceği kişilere teslim etmesini söylemiş, görevlilerimizce bu olayın bir dolandırıcılık olayı olduğu  ihbarcıya söylenerek;
Şüphelilerin yakalanabilmesi amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerimizce, ihbarda bulunan bayanın ikameti çevresinde gerekli tedbirler alınmış, ihbarcı bayana poşet içerisine  para ve altın izlenimi veren değersiz eşyalar koyması ve  gelen şahıslara kendisi tarafından hazırlanan poşeti teslimi sırasında müdahale edileceği bilgisi verilmiştir.

 Alınan tedbir üzerine, ihbarcı Y.U. nun ikametinden ayrılarak 200 metre kadar yürüdükten sonra araçla gelen 2 erkek şüpheli, ihbarcıdan içerisinde para ve altın izlenimi veren poşeti alması sonrasında görevlilerimizce müdahale edilerek şüpheliler suçüstü yakalanmıştır.

 Yapılan kimlik tespitlerinde, Şüphelilerden birinin Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı  H.G  olduğu tespit edilmiş, şahsın  4 ayrı hırsızlık, 2 ayrı belgede sahtecilik, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma, yağma suçlarından kaydının bulunduğu, diğer şüphelinin ise Suriye’li  A.E. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir.

Şüpheli H.G. ve A.E isimli iki şahıs 19.04.2017 tarihinde çıkarılmış oldukları adli makamlarca TUTUKLANMIŞLARDIR.

Daha Huzurlu, Daha Güvenli ve Daha iyi Yaşanılır Bir Giresun İçin Hep Birlikte…

GİRESUN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ​

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri