TRAFİK DEDEKTİFLERİ PROJESİ HAYATA GEÇTİ

TRAFİK DEDEKTİFLERİ PROJE HAYATA GEÇTİ

TRAFİK DEDEKTİFLERİ PROJESİ HAYATA GEÇTİ
Giresun
G.Tarihi: 15.01.2018 23:11
1752 Okunma
0

TRAFİK DEDEKTİFLERİ PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Giresun Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama:
içişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğümüzün Milli Eğitim Bakanlığı, OPET A.Ş.nin desteğiyle 3-17 yaş aralığındaki çocuklara yönelik hazırlanan “Çocuklar için Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi” hayata geçirilmiştir.
Bu kapsamda; Trafik bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla Giresun Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Personellerince “Çocuklar için Trafik Eğitimi Projesi” 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde 2.sınıf, 7.sınıf,9.sınıflara yönelik (979) öğrenciye teorik, görsel ve uygulamalı olarak Trafik Eğitimi verilmiş, öğrencilere trafik konula remimler bulunan bloknot defteri, etiket ve opet trafik dedektifi kimlik kartlarından verilmiştir.
Yapılan Trafik eğitimlerinde çocuklarımıza karayolunda nasıl hareket etmeleri gerektiği, yaya geçidi kullanımı, trafik ışık ve işaretçilerine nasıl uymaları gerektiği ve trafikte karşılaşılabilecekleri tehlikeler konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır.

Ayrıca; çocuklarımıza Projeksiyon ile eğitici görsel kısa filmlerin gösterimi yapılarak çocuklarımıza trafik içinde güvenli hareket etmeyi, trafiği sevmeyi, trafik kazalarının azalmasında şimdi ve gelecekte etkin rol oynayacak bilgileri öğreterek, trafik kurallarına uymayı alışkanlık haline getirmek, sosyal sorumluluk bilincinin geliştirilerek yanlış uygulamaların önüne geçerek, bilinçli bir nesil yetişmesine katkı sağlamak amacı ile eğitimlerimize devam edilmektedir.

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri